Bayern laat niets heel van Verhaegh bij Lewandowski-show

Reacties

Bayern München heeft zaterdagmiddag overtuigend afgerekend met FC Augsburg. Achtervolger RB Leipzig maakte geen fout tegen hekkensluiter SV Darmstadt 98.

Bayern laat niets heel van Verhaegh bij Lewandowski-show

Bayern München - FC Augsburg 6-0
Trainer Carlo Ancelotti hield Arjen Robben, David Alaba en Arturo Vidal op de bank tegen Augsburg, maar ook met een enigszins verzwakt elftal had Bayern geen enkel probleem met de nummer veertien van de Bundesliga. Robert Lewandowski groeide andermaal uit tot de grote man bij Der Rekordmeister.

Na ruim een kwartier beet de Pool voor het eerst van zich af. Lewandowski controleerde een strakke pass van Thiago Alcántara knap en volleerde uit de draai raak in de kruising: 1-0. Twintig minuten later was de spits zelf de aangever bij de tweede Beierse treffer. Zijn scherpe voorzet werd op karakteristieke wijze met de knie binnengefrommeld door Thomas Müller.

Tien minuten na de hervatting maakte Lewandowski op aangeven van Franck Ribéry de 3-0, waarna Thiago het hoogtepunt van de middag verzorgde. De Spanjaard was het eindstation van een vloeiend lopende Bayern-aanval en tikte na een bijzonder fraai hakje van Lewandowski binnen. Voor Ancelotti betekende die 4-0 het signaal om Robben in te brengen voor het laatste half uur. De inbreng van de Nederlander bleef bij enkele dreigende acties. Zijn landgenoot aan de andere kant, Paul Verhaegh, bleef met zijn ploeg negentig minuten verdedigen en naar adem happen.

Lewandowski completeerde zijn hattrick, waarna het slotakkoord voor Müller was. De Duitser, die dit seizoen opvallend moeizaam het net vindt, controleerde een lange bal van Jérôme Boateng en werkte de 6-0 binnen.

RB Leipzig - SV Darmstadt 98 4-0
Bij afwezigheid van clubtopscorer Timo Werner, die aan zijn debuut bij het Duitse nationale elftal een spierscheuring overhield, grepen de andere twee sterkhouders van Leipzig de hoofdrol. In de twaalfde minuut opende Naby Keïta de score, waarna Emil Forsberg het verschil verdubbelde. Willi Orban en nogmaals Keïta bepaalden de score op 4-0.

Overige uitslagen:
Schalke 04 - Borussia Dortmund 1-1
Hamburger SV - 1. FC Köln 2-1
SC Freiburg - Werder Bremen 2-5

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.