Titel Bayern lijkt al binnen na benauwde zege

Bayern München heeft tegen Borussia Mönchengladbach (1-0) een voorschot genomen op de landstitel. Thomas Müller was de matchwinner, Arjen Robben ging boos naar de kant.

Bayern, dat deze week in de Champions League werd gekoppeld aan Real Madrid, is de ploeg in vorm. De laatste vijf officiële wedstrijden werden gewonnen, het doelsaldo indrukwekkend (22-1). Ondanks het ontbreken van Douglas Costa (knieklachten) en Arturo Vidal (geschorst) was de nummer tien van de Bundesliga gewaarschuwd.

In de eerste helft was het spelbeeld zoals men dat gewend is bij wedstrijden van Bayern München. De gasten hadden de bal, omsingelden Gladbach en kregen zo nu en dan een paar kansjes. Zo had de recordkampioen voor rust ruim 75 procent balbezit.

Het veldoverwicht werd echter niet uitgedrukt in doelpunten. Ondanks mogelijkheden van Robert Lewandowski, Xabi Alonso en Robben, bleef het 0-0. De Oranje-international was het dichtst bij de openingstreffer. Robben kwam op de voor hem zo kenmerkende manier van de rechterzijde naar binnen en legde op de rand van het strafschopgebied aan. Zijn poging spatte echter op de kruising uiteen.

Arjen Robben schiet de bal op de kruising.

Na een goed uur spelen was het Thomas Müller die de score opende. Na een heerlijke pass van Thiago, de Spanjaard wipte de bal over de verdediging, kon de aanvaller vrij afwerken. Voor Müller was het pas zijn tweede competitietreffer van dit seizoen.

Tien minuten later leek Robben, die opvallend bedrijvig was en dus in goede vorm afreist voor de interlands met Oranje, de 2-0 aan te tekenen. Hij probeerde met een subtiel stiftje Yann Sommer te verschalken, maar de uitstekend spelende doelman redde knap.

Met nog zes minuten te spelen werd Robben ingewisseld voor Renato Sanches. De Nederlander was duidelijk niet te spreken over de beslissing van trainer Carlo Ancelotti en maakte dat met veel armgebaren duidelijk. Voor het verdere verloop van de wedstrijd had het overigens geen invloed meer: beide ploegen wisten het net niet meer te vinden.

Bayern boekte zo alweer de elfde overwinning van 2017 en kan halverwege maart de festiviteiten rondom een mogelijk kampioenschap vast voorzichtig gaan plannen. Het verschil met naaste belager RB Leipzig, dat een dag eerder verloor bij Werder Bremen (3-0), bedraagt met nog negen wedstrijden te spelen dertien punten. Borussia Dortmund staat derde, met drie punten minder dan Leipzig.