Aubameyang en Lewandowksi vrezen onhoudbare Modeste

Reacties

Anthony Modeste mengt zich steeds nadrukkelijker in de strijd om de topscorerstitel van de Bundesliga. Zaterdag leidde hij 1. FC Köln met een hattrick langs Hertha BSC (4-2), waardoor hij concurrenten Pierre-Émerick Aubameyang en Robert Lewandowski bedreigt op de topschutterslijst.

Aubameyang en Lewandowksi vrezen onhoudbare Modeste

De spits is dit seizoen onhoudbaar. Na afgelopen weekeinde staat zijn productie op 22 treffers in de competitie, waardoor hij Aubameyang (23 doelpunten) op de hielen zit. Lewandowski moet het voorlopig doen met een derde plek (21 goals). In de strijd om de Gouden Schoen moet hij naast Aubameyang alleen Bas Dost en Lionel Messi voor zich dulden.

Hoewel Modeste de Fransman is die deze jaargang veruit het meest op schot is in de Europese topcompetities, werd hij nog geen enkele keer geselecteerd voor het Franse nationale elftal. Daarin is wel plek voor Kevin Gameiro, Olivier Giroud, Antoine Griezmann en toptalent Kylian Mbappé.

Ploeggenoot Timo Horn vindt dat Modeste onderschat wordt. Volgens de doelman is de 28-jarige spits beter dan Aubameyang en Lewandowski. 'Wat Anthony nu laat zien is eenvoudigweg beter dan wat zijn concurrenten laten zien. Lewandowski krijgt zes of zeven kansen op een dienblad aangeboden per wedstrijd, maar Tony moet zelf kansen creëren. Dat is waarom ik hem hoger inschat dan hen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.