Magische band Gómez-Jonker krijgt nieuwe dimensie

Mario Gómez is bij VfL Wolfsburg helemaal opgeleefd onder Andries Jonker. Met een hattrick werd in een bizar laatste kwartier tegen Bayer Leverkusen de bijzondere band bevestigd. Met het resultaat (3-3) schoot Wolfsburg niet veel op.

VfL Wolfsburg deed in de eerste helft niet onder voor Bayer Leverkusen, dat desondanks met een 1-0 voorsprong ging rusten. In de veertigste minuut kwam de openingstreffer uit de lucht vallen. Karim Bellarabi was bij de tweede paal over het hoofd gezien door de Wolfsburg-defensie en profiteerde dankbaar.

In de 54ste minuut kreeg Gómez een uitgelezen kans op de gelijkmaker. De spits werd door Vieirinha alleen voor keeper Bernd Leno gezet. De goalie kreeg er nog een handje tegenaan, waarna Charles Aránguiz op de lijn voor opruiming zorgde.

Zes minuten later was het zicht op een positief resultaat voor Wolfsburg verder vertroebeld. Kevin Volland tekende voor de 2-0 nadat de bal na een hakbal van invaller Kai Havertz voor zijn voeten was gekomen. Niet veel later leek het niet de dag te gaan worden voor Wolfsburg. De terechte penaltyclaims na een overtreding van Aleksandar Dragovic op Gómez bleken niet besteed aan scheidsrechter Deniz Aytekin.

Maar in een bizar laatste kwartier keerden de kansen. Tien minuten voor tijd gloorde er weer hoop voor Wolfsburg na de aansluitingstreffer van Gómez, die op aangeven van Jakub Blaszczykowski de 2-1 binnenkopte. Voor de spits, die in de eerste drie duels onder Jonker ook al tot scoren was gekomen en ook bij Bayern München onder de Nederlander goed gedijde, was dat het begin van iets moois. 135 seconden na de 2-1 tekende hij ook voor de gelijkmaker om vier minuten later uit een strafschop ook de 2-3 te maken. Havertz verpestte kort voor tijd de zondag van Gómez enigszins.

Met het gelijkspel blijft Jonker ongeslagen als trainer van Wolfsburg, dat onder de hoede van de Nederlander in vier duels acht punten heeft gepakt. Die Wölfe zijn FSV Mainz 05, dat zondag met 2-1 verloor van FC Ingolstadt 04, en Hamburger SV gepasseerd. Maar de dertiende plaats betekent allerminst een bevrijding van de degradatiezorgen gezien de kleine verschillen.