Gouden combinatie Gómez-Jonker is Leipzig te machtig

Reacties

Andries Jonker heeft zijn tweede competitiewedstrijd als trainer van VfL Wolfsburg verrassend gewonnen van RB Leipzig: 0-1. De nummer twee van Duitsland kwam een vroeg doelpunt van Mario Gómez niet meer te boven, waardoor Wolfsburg zichzelf wat lucht verschafte in de strijd tegen degradatie.

Gouden combinatie Gómez-Jonker is Leipzig te machtig

Het voor de winterstop zo stevige bolwerk van Leipzig vertoonde dit jaar al scheurtjes tegen Borussia Dortmund (1-0), Hamburger SV (0-3) en FC Augsburg (2-2). Wolfsburg werd zaterdag de vierde ploeg die de superpromovendus dit jaar punten afhandig maakte. Een week na zijn debuut tegen FSV Mainz 05 (1-1) leidde Jonker zijn nieuwe werkgever naar de eerste Bundesliga-zege sinds 12 februari.

Wie anders dan Gómez (foto) gaf daartoe de aanzet in de negende minuut. De 31-jarige spits schoot de bal na een voorzet van Daniel Didavi met links knap in de kruising. Met zijn 200ste competitiegoal hield de Duitse doelpuntenmachine een opmerkelijke reeks in stand: in alle zeven wedstrijden waarin Jonker zijn trainer was (eerder al vijf bij Bayern München als vervanger van Louis van Gaal), scoorde hij.

Mario Gómez zette in de negende minuut de 0-1 op het scorebord; de 200ste competitiegoal van de Duitse spits.
Mario Gómez zette in de negende minuut de 0-1 op het scorebord; de 200ste competitiegoal van de Duitse spits.

Zonder de geblesseerde Jeffrey Bruma maar met de na een uur gewisselde Riechedly Bazoer in de basis had Wolfsburg voor rust opvallend weinig te duchten van Leipzig. De thuisploeg zocht weliswaar ijverig de weg naar het doel van Koen Casteels, maar vond die door onzorgvuldigheid in de laatste fase maar zelden. Alleen bij een zwabberbal van Diego Demme kwam Casteels even in de problemen.

Ook nadat vlak voor rust Bruma's vervanger Ricardo Rodríguez geblesseerd was uitgevallen, bleven Die Wölfe de aanvalsgolven weerstaan. Leipzig mocht zelfs van geluk spreken dat het in de 54ste minuut niet 0-2 werd. Een lob van Didavi belandde via de binnenkant van de paal nogmaals voor zijn voeten. Péter Gulácsi redde, maar had de bal pas klem nadat Gómez ook nog de andere paal had geraakt.

In de slotfase voerde Leipzig de druk wel op, maar voor de tweede keer in 2017 hield Wolfsburg de nul. Marcel Sabitzer had daar een kwartier voor tijd een stokje voor kunnen steken, maar schoot recht in de handen van Casteels. Dus boekte Jonker een belangrijke zege, zeker als Hamburger SV (zestiende) zondag nalaat qua punten weer op gelijke hoogte te komen. Leipzig ziet het gat met Bayern München groeien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.