Crisis, bommetje, aardbeving: internationale media na het ontslag van Slot

Reacties

Niet alleen in Nederland is het ontslag van AZ-trainer Arne Slot groot nieuws. Internationale media pakken ook uit met verhalen, mede omdat de Alkmaarders het dit seizoen zo goed deden in de Europa League tegen Napoli en Real Sociedad.

Crisis, bommetje, aardbeving: internationale media na het ontslag van Slot
© Pro Shots

Het Italiaanse Corriere dello Sport heeft zich mogelijk niet heel goed verdiept in de gang van zaken zaterdagochtend, want zij schrijven dat het 1-1 gelijkspel tegen Napoli niet voldoende was om aan een ontslag te ontkomen. Slot is uiteraard door AZ aan de kant geschoven, omdat hij volgens de clubleiding niet meer volledig gefocust was op de club uit Alkmaar.

Mundo Deportivo schrijft over een ware storm bij de Europese tegenstander van Real Sociedad. 'Onverwachts en met onvoorziene effecten voor AZ, vijf dagen voor hun lot wordt beslist in de Europa League-wedstrijd tegen NK Rijeka', doelt het Spaanse medium op de allesbeslissende laatste groepswedstrijd van de Alkmaarders. Als AZ in Kroatië wint, is de club zeker van een vervolg in de knock-outfase.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
Real Sociedad
6
2
3
1
5-4
+1
9
3
AZ
6
2
2
2
7-5
+2
8
4
NK Rijeka
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024

'Het blijft afwachten hoe de schokgolven na deze aardbeving het team gaan beïnvloeden', gaat Mundo Deportivo verder. 'Slot bracht nieuw leven in het team van AZ, na vijf jaren onder John van den Brom. Na die overname duurde het niet lang voordat de goede resultaten kwamen', doelt men in Spanje op het vorige afgebroken seizoen, waarin AZ alleen op doelsaldo achter koploper Ajax eindigde.

Ook bij onze zuiderburen bleef het nieuws niet onopgemerkt. 'Bommetje in het Nederlandse voetbal: vicekampioen AZ ontslaat succescoach Arne Slot na gesprekken met Feyenoord', kopt Het Nieuwsblad. Zij hebben het over de uitgelekte gesprekken tussen Feyenoord en Slot. 'Dat schoot in het verkeerde keelgat bij het Alkmaardse bestuur, dat hiervan niet op de hoogte was.' Ook Sporza en Het Laatste Nieuws noemen Slot een succescoach, die na een drastisch besluit op de keien is gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.