Crisis bij FC Twente compleet na enorme afstraffing door Go Ahead

De sportieve malaise van FC Twente blijft maar voortduren. Dinsdagavond kwam er ook een einde aan het bekeravontuur van de club, die in eigen huis pijnlijk verloor van Go Ahead Eagles.

FC Twente
FC Twente
2 - 5
Go Ahead Eagles

De geplaagde trainer Gonzalo García, die zich al liet ontvallen dat het bekertoernooi geen prioriteit had voor hem, voerde vijf wijzigingen door om het tij te doen keren bij FC Twente, dat op 10 november voor het laatst een wedstrijd won. Onder anderen Peet Bijen kreeg een kans op revanche na zijn zwakke invalbeurt tegen Vitesse van afgelopen weekend, maar die keuze pakte helemaal verkeerd uit.

Al in de achtste minuut kwam Go Ahead, de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, op voorsprong. Linksback Elso Brito kreeg alle ruimte op links en besloot de bal voor te zetten. Bijen stond enorm te slapen, waardoor Antoine Rabillard eenvoudig de 0-1 achter doelman Joël Drommel werkte.

Na wederom dramatisch verdedigen van Bijen ging de bal in de twaalfde minuut op de stip. De verdediger, een kind van de club, hield erg opzichtig vast en het buitenkansje werd feilloos benut door Jeroen Veldmate. Bijen was zelf nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar kopte tegen de lat. Toch kwam FC Twente nog voor rust terug tot 1-2. Veldmate maakte hands en de bal ging ook aan de andere kant op de stip. Aitor Cantalapiedra toonde zich ijzig koel.

Het doelpunt zorgde voor een sterke fase van FC Twente vlak voor en na rust. In de 48ste minuut leverde dat de verdiende 2-2 op. Uitgerekend Bijen kopte raak uit een vrije trap van Aitor. Het bleek uitstel van executie. Julio Plegezuelo vond het twintig minuten voor tijd niet nodig om invaller Martijn Berden echt aan te pakken en Berden tikte de bal keurig binnen. Een paar minuten later was het wederom belabberd wat Twente in defensief opzicht liet zien. Richard van der Venne profiteerde op aangeven van Jaroslav Navratil optimaal: 2-4.

Die klap kwam FC Twente niet meer te boven. Go Ahead maakte het via Rabillard zelfs nog een beetje erger (2-5) en bekert overtuigend verder. García krijgt het maar niet voor elkaar om Twente, dat toch goed begon aan het seizoen, aan het winnen te krijgen. Een snerpend fluitconcert van de fans die het voor elkaar hielden om tot het einde in de Grolsch Veste te blijven viel de coach en zijn spelers ten deel.