Countdown naar WK 2010: nog 91 dagen - Vieira

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het WK 2010 in Zuid-Afrika op 11 juni, vandaag over 91 dagen.

Countdown naar WK 2010: nog 91 dagen - Vieira

Patrick Vieira speelde op het WK 2006 in de achtste finale tegen Spanje zijn 91ste interland voor Frankrijk. De Fransen versloegen de Spanjaarden met 3-1. De lange middenvelder kopte in die wedstrijd Les Bleus naar een 2-1 voorsprong. Dit doelpunt was tevens het 91ste doelpunt voor Frankrijk in de WK-historie. Vieira was later in het toernooi ook van de partij in de finale tegen Italië, die de Fransen na verlenging en strafschoppen verloren. De eindstrijd in Berlijn was de twaalfde wedstrijd van de middenvelder op een WK-eindronde.

Met dat aantal voegde Vieira zich bij een select gezelschap van acht andere Franse internationals die minimaal twaalf keer in actie kwamen in WK-verband. Recordhouder namens De Haantjes is aanvaller Thierry Henry, die al negentien WK-wedstrijden op zijn erelijst heeft staan.

Behalve Vieira en Henry staan ook Lilian Thuram (zestien WK-duels), Maxime Bossis (vijftien), Michel Platini (veertien), Zinedine Zidane, Manuel Amoros, Alain Giresse en Jean Tigana (allen twaalf) op die lijst. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen