Countdown naar herstart Eredivisie: karige Kralingers

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de hervatting van het Eredivisieseizoen op vrijdag 20 januari, vandaag over negen dagen.

Countdown naar herstart Eredivisie: karige Kralingers

Na de eerste zeventien wedstrijden blijkt hekkensluiter Excelsior de meeste moeite te hebben met het maken van doelpunten. De ploeg van trainer John Lammers kwam tot dusverre pas tot negen treffers, het minst van alle Eredivisieclubs.

De negen goals van de Kralingers werden gemaakt door slechts vijf spelers: Darren Maatsen nam er drie voor zijn rekening, Leen van Steensel staat op twee doelpunten en Mitchell Te Vrede, Joost Broerse en Jason Oost scoorden één keer. Verder profiteerde Excelsior één keer van een eigen doelpunt van een tegenstander (Ard van Peppen namens RKC Waalwijk).

Na de helft van alle competitiewedstrijden in de Eredivisie heeft PSV de meeste doelpunten gemaakt (48). De Eindhovenaren worden gevolgd door Ajax en FC Twente met respectievelijk 46 en 43 treffers.

Heb jij verstand van voetbal? Geef dan nu jouw voorspelling van de eindstand van de Eredivisie door aan Voetbal International!

Zet de achttien clubs op een rij en maak eenvoudig kans op een3-daags voetbalarrangement naar Madrid. Deelnemen kan tot vrijdag 20 januari 2012 18.00 uur. Klik hier om te spelen.

Bekijk hier al onze video's