'Coronaweigeraar' Mikel keert terug op Engelse velden

Reacties

Drie jaar na zijn vertrek bij Chelsea gaat John Obi Mikel opnieuw in Engeland spelen. De 33-jarige Nigeriaan vervolgt zijn loopbaan in het Championship bij Stoke City, nadat zijn contract bij Trabzonspor in maart werd verscheurd.

'Coronaweigeraar' Mikel keert terug op Engelse velden
© Pro Shots

Het vertrek van Mikel bij de Turkse club maakte destijds het nodige los. De verdedigende middenvelder weigerde namelijk nog langer te spelen, terwijl heel Europa in de ban was van de uitbraak van het coronavirus. 'Er is meer in het leven dan voetbal. Ik wil in deze situatie niet spelen, daar voel ik me niet comfortabel bij. Iedereen zou thuis bij zijn familie en geliefden moeten zijn in deze kritieke periode. Het seizoen moet worden geannuleerd, nu de wereld met zulke turbulente ontwikkelingen wordt geconfronteerd.'

Trabzonspor verscheurde het contract van de protesterende Mikel, die daar woedend op reageerde: 'Ik wil eerlijk zijn over wat ik denk en dit laat in mijn ogen alleen maar zien dat ze niets geven om gezondheid. Het maakt ze niets uit wat er speelt in de wereld. Het gaat ze alleen maar om het winnen van de competitie. Ik tekende vorige zomer bij Trabzonspor met als doel kampioen worden en ik heb sindsdien in iedere wedstrijd alles gegeven. Maar in deze situatie, waarin het zo'n zware tijd is voor de hele wereld, moet het voetbal volgens mij niet doorgaan.'

Vijf maanden later heeft Mikel dus een nieuwe club gevonden. De 89-voudig international van Nigeria heeft getekend voor het Stoke City van Bruno Martins Indi, dat afgelopen seizoen als vijftiende eindigde in het Championship. The Potters zijn na Chelsea en Middlesbrough de derde Engelse club van Mikel, die tussendoor ook nog in China voetbalde bij Tianjin Teda. Voor Stoke is hij na verdediger James Chester (Aston Villa), linksback Morgan Fox en spits Steven Fletcher (allebei Sheffield Wednesday) de vierde zomerversterking.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Championship
Meer over Championship
Meer M. Obi
Meer over M. Obi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.