Trabzonspor verscheurt contract van protesterende Mikel

John Obi Mikel is niet langer in dienst van Trabzonspor. De Turkse club meldt dat het tot medio 2021 doorlopende contract van de middenvelder in onderling overleg, en per direct, ontbonden is.

Trabzonspor verscheurt contract van protesterende Mikel
© Pro Shots

Het nieuws komt een paar dagen nadat Mikel zijn zorgen had uitgesproken over de afgelopen speelronde in de Süper Lig. Terwijl vrijwel alle Europese competities vanwege de coronacrisis zijn stilgelegd, wordt er in Turkije gewoon doorgevoetbald. Trabzonspor nam het zondag op tegen Istanbul Basaksehir (1-1) en Mikel gaf in aanloop naar dit duel aan dat hij niet in actie wilde komen.

'Er is meer in het leven dan voetbal', schreef Mikel op Instagram. 'Ik wil in deze situatie niet spelen, daar voel ik me niet comfortabel bij. Iedereen zou thuis bij zijn familie en geliefden moeten zijn in deze kritieke periode. Het seizoen moet worden geannuleerd, nu de wereld met zulke turbulente ontwikkelingen wordt geconfronteerd.' Hij kreeg in de reacties bijval van onder anderen Galatasaray-aanvaller Radamel Falcao en voormalig ploeggenoot Didier Drogba.

De 32-jarige Mikel zat ondanks zijn uitgesproken zorgen wel bij de wedstrijdselectie, maar bleef tijdens het gehele duel op de bank zitten. Twee dagen later is zijn contract bij Trabzonspor ontbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen