Krul na kampioensjaar met Norwich bekroond

Reacties

Keeper Tim Krul is door de Professional Footballers' Association (PFA) opgenomen in Elftal van het Jaar van het Championship. De goalie werd kampioen met Norwich City en promoveerde zodoende naar de Premier League.

Krul na kampioensjaar met Norwich bekroond
© Pro Shots

Krul keepte 36 wedstrijden dit seizoen en hield in precies de helft van die wedstrijden de nul. Norwich City pakte in totaal 97 punten dit seizoen en eindigde daarmee op zes punten van de nummer twee Watford, dat eveneens promoveerde naar het hoogste niveau.

Vijf teamgenoten van Krul (Max Aarons, Grant Hanley, Emiliano Buendía, Oliver Skipp en Teemu Pukki) zijn ook gekozen in het Elftal van het Jaar, daarmee is Norwich City hofleverancier. Brentford, dat via de play-offs promoveerde, levert drie spelers af: Ethan Pinnock, Rico Henry en Ivan Toney, die met dertig doelpunten topscorer werd in het Championship. Het elftal wordt gecompleteerd door Adam Armstrong (Blackburn Rovers) en Michael Olise (Reading).

Krul maakt zich momenteel op voor het EK met het Nederlands elftal. De goalie keepte woensdagavond tegen Schotland, bondscoach Frank de Boer kondigde aan dat Maarten Stekelenburg onder de lat staat tegen Georgië. Het is nog niet duidelijk wie de eerste keeper van Oranje wordt op het EK.

Poll (gesloten) Wie moet op het EK eerste keeper van Oranje worden?
  • 4% Marco Bizot (300 stemmen)
  • 24% Tim Krul (1.711 stemmen)
  • 72% Maarten Stekelenburg (5.197 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Krul
Meer over T. Krul
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.