Wolfsburg mengt zich in strijd om Danjuma

Reacties

VfL Wolfsburg heeft Arnaut Danjuma in het vizier als aanwinst voor komend seizoen, het seizoen waarin de Bundesliga-club van trainer Mark van Bommel zijn rentree maakt in de Champions League. Voor de 24-jarige aanvaller van AFC Bournemouth lonkt een stap hogerop.

Wolfsburg mengt zich in strijd om Danjuma
© Pro Shots

Danjuma viel vorig seizoen op ondanks de degradatie van Bournemouth uit de Premier League een jaar eerder. De buitenspeler was zeker in de tweede seizoenshelft een van de absolute smaakmakers in het Championship. Na 35 optredens in de competitie (inclusief play-offs) stond de teller op zeventien goals en acht assists.

De sterke prestaties van de tweevoudig Oranje-international zijn ook bij Wolfsburg opgevallen. De nieuwe club van Van Bommel zoekt naar offensieve versterkingen. De nummer vier van Duitsland was vorig seizoen voorin wel erg afhankelijk van Wout Weghorst, die in de Bundesliga twintig keer scoorde.

Een overstap naar Wolfsburg zou voor Danjuma een nieuwe kans beteken om zich te laten zien op het Champions League-podium. De aanvaller speelde in het seizoen 2018/19 met Club Brugge in het miljardenbal en scoorde toen tegen Atlético Madrid. Tien dagen na de goal in Madrid maakte hij zijn interlanddebuut. Wolfsburg heeft behoorlijk wat concurrentie in de strijd om Danjuma. In Engeland werd hij onlangs al gelinkt aan verschillende clubs uit de subtop van de Premier League en bronnen bevestigen dat meerdere clubs die komend seizoen in de Champions League actief zijn belangstelling hebben getoond.

Danjuma heeft bij Bournemouth nog een contract tot medio 2024. Met The Cherries liep hij in het voorbije seizoen promotie naar de Premier League net mis door een nederlaag tegen Brentford in de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.