Flinke boete en schorsing na bijtincident in Engeland

Reacties

Jefferson Lerma van AFC Bournemouth zal de openingsfase van het komende seizoen moeten missen. De middenvelder is schuldig bevonden na een bijtincident en is voor zes wedstrijden geschorst.

Flinke boete en schorsing na bijtincident in Engeland
© Pro Shots
Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday
1 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Lerma werd al in december in staat van beschuldiging gesteld door de aanklager in Engeland, pas na het einde van het seizoen werd definitief uitspraak gedaan in de zaak. Lerma zou in november een tegenstander hebben gebeten, Josh Windass van Sheffield Wednesday was het slachtoffer.

Naast de schorsing van zes wedstrijden moet Lerma ook een boete van bijna 50 duizend euro betalen. De Colombiaanse international claimt nog steeds dat hij onschuldig is, zo meldt AFC Bournemouth in een statement op de website.

De club, die op weg naar de Premier League sneuvelde in de halve finale van de play-offs, claimt dat er geen bijtwond is aangetroffen bij Windass en dat de speler van Sheffield Wednesday tijdens het langslepende proces een ongeïnteresseerde indruk maakte. Desalniettemin zal Lerma, die dit seizoen liefst 48 wedstrijden speelde voor AFC Bournemouth, het begin van het komende seizoen moeten missen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.