Drama voor Danjuma: Bournemouth geeft het weg in de play-offs

AFC Bournemouth speelt ook komend seizoen in het Championship. Na de tweede goal van Arnaut Danjuma tegen Brentford leek de ploeg op rozen te zitten in de halve finale van de play-offs, maar na een rode kaart voor Chris Mepham ging het toch nog mis voor de ploeg van Jonathan Woodgate.

Brentford
Brentford
3 - 1
AFC Bournemouth

Bournemouth degradeerde vorig seizoen uit de Premier League en hoopte na een jaar weer te kunnen terugkeren naar het hoogste niveau. The Cherries slaagden erin om de play-offs te halen en wonnen de eerste wedstrijd tegen Brentford met 1-0, dankzij een goal van Danjuma. De Nederlander is de laatste tijd in bloedvorm en scoorde ook zaterdag weer. Bournemouth kwam er na een hoekschop van Brentford razendsnel uit en Danjuma opende al in de zesde minuut de score.

Met dit uitdoelpunt leek het haast niet meer verkeerd te kunnen gaan voor Bournemouth, maar Brentford wist de boel toch nog om te draaien. Eerst schoot topscorer Ivan Toney uit een strafschop de gelijkmaker binnen en niet lang hierna moest Bournemouth verder met tien, vanwege een directe rode kaart voor Chris Mepham. Na een mislukte aanname greep hij de doorgebroken Bryan Mbeumo naar de grond en dat werd bestraft met een vroegtijdige gang naar de kleedkamer.

Brentford rook bloed en trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Vitaly Janelt zette zijn ploeg vlak na rust op voorsprong en tien minuten voor tijd maakte Marcus Forss de goal die Brentford naar de finale van de play-offs hielp. Daarin zal Swansea City of Barnsley de tegenstander zijn; Swansea heeft na de 0-1 zege van afgelopen maandag de beste papieren. Dat dit weinig zegt voor de return, heeft Bournemouth wel bewezen.