Corona-uitbraak bij Gambia zorgt voor boosheid en zorgen over Afrika Cup

Reacties

De selectie van Gambia is vlak voor het debuut op het toernooi om de Afrika Cup getroffen door een corona-uitbraak. Daardoor nemen de zorgen over het toernooi in Kameroen toe.

Corona-uitbraak bij Gambia zorgt voor boosheid en zorgen over Afrika Cup

Gambia zou zaterdag in een oefenduel aantreden tegen Algerije, maar moest zich op het laatste moment afmelden. De voetbalbond maakte in een statement bekend dat met liefst zestien positieve spelers meer dan de helft van de selectie besmet is geraakt met het coronavirus. Ook door het duel met Syrië van dinsdag is al een streep gezet.

De uitbraak is een flinke verstoring van de Gambiaanse voorbereiding op het toernooi. Op 12 januari is Mauritanië in Groep F de eerste tegenstander, waarna nog duels met Mali en Tunesië volgen voor de ploeg van de Belgische coach Tom Saintfiet (op archiefbeeld).

Door de perikelen bij de Gambianen nemen ook de zorgen voor het organisatiecomité toe. Diverse clubs stonden al met flinke tegenzin hun spelers af en de coronaperikelen zullen wat dat betreft geen goed doen. De strijd om de Afrika Cup begint op 9 januari en de finale is op 6 februari.

Overigens is de afmelding van Gambia bij de voetbalbond van Algerije in het verkeerde keelgat geschoten. De titelverdediger sprak in een verklaring uit boos te zijn over dit eenzijdige besluit en de gebrekkige communicatie.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep F Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Mali
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Gambia
3
2
1
0
3-1
+2
7
3
Tunesië
3
1
0
2
4-2
+2
3
4
Mauritanië
3
0
0
3
0-7
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.