Conte schrikt van blamage Spurs: 'Het niveau hier is niet hoog'

Reacties

Antonio Conte heeft donderdagavond zijn eerste nederlaag als manager van Tottenham Hotspur geleden. De Londenaren gingen beschamend onderuit tegen NS Mura in de Conference League.

Conte schrikt van blamage Spurs: 'Het niveau hier is niet hoog'
© Pro Shots
Mura
Mura
2 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Afgelopen weekeinde toonde Spurs nog karakter in de Premier League door een achterstand tegen Leeds United om te draaien in een overwinning. Voor de op papier eenvoudige wedstrijd in Slovenië gaf Conte een aantal andere spelers de kans. Dat pakte desastreus uit. Al na tien minuten kwam Mura op voorsprong en even later pakte Ryan Sessegnon een rode kaart.

Twintig minuten voor tijd maakte Harry Kane de gelijkmaker, maar in de extra tijd ging het tot ongeloof van Conte alsnog mis. Achteraf wond Conte er geen doekjes om: 'Ik moet eerlijk zijn: na drieënhalve week begin ik de situatie te begrijpen en ik kan je vertellen dat het niet eenvoudig is. Het is niet makkelijk, want het niveau van deze groep is niet zo hoog', aldus de Italiaan tegenover Sky Sports.

'Mensen denken misschien: Conte komt binnen en hij heeft in het verleden prijzen gepakt. Maar ik heb geen magische krachten. Het enige dat ik kan doen is hard werken en mijn voetbalvisie overbrengen. Maar men moet begrijpen dat we tijd nodig hebben. We moeten heel wat werk verrichten om deze situatie te verbeteren. Dat vergt tijd en geduld. Ik weet niet wat er in de toekomst gebeurt, maar ik ben klaar voor de uitdaging.'

Tottenham wacht nu competitieduels met Burnley, Brentford en Norwich City, voor de beslissende laatste speelronde van de Conference League-groepsfase op het programma staat. De ploeg van Conte moet thuis tegen Stade Rennais winnen om Vitesse achter zich te houden.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.