Tottenham maakt einde aan wel heel bijzondere reeks

Antonio Conte heeft zijn eerste Premier League-zege als manager van Tottenham Hotspur binnen. In de tweede helft moest Leeds United eraan geloven.

Tottenham Hotspur
2 - 1
Leeds United

Voor zijn eerste twee duels als Tottenham-manager (3-2 zege op Vitesse en 0-0 tegen Everton) had Conte weinig voorbereidingstijd gehad om zijn ideeën over te brengen op de spelers tijdens trainingen. De interlandbreak bood de Italiaan meer ruimte zijn plannen uiteen te zetten zonder druk van wedstrijden.

Het duel met Leeds United liet zien dat er nog meer dan genoeg werk aan de winkel is voor Conte. In de eerste helft bleef opnieuw een schot op doel achterwege voor Tottenham, de zesde helft op rij in de Premier League. Op slag van rust werd door The Whites nog een tik uitgedeeld. Daniel James tekende voor de openingstreffer van de gasten.

Tottenham stelde in de tweede helft orde op zaken. Pierre-Emile Højbjerg tekende na bijna een uur op aangeven van Lucas Moura voor de gelijkmaker, voordat Sergio Reguilón in de 69ste minuut de 2-1 op het scorebord bracht. De back was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken na een vrije trap van Eric Dier op de paal.

Met de eerste zege na drie Premier League-duels is Tottenham geklommen naar de zevende plaats. Conte kan zijn werk met een positief gevoel voortzetten. Leeds, dat de penaltyclaims door de VAR zag worden afgewezen, blijft door de vijfde nederlaag van het seizoen in de gevarenzone.