Concurrentiestrijd haalt het beste naar boven in Kepa en De Gea

Reacties

Spanje heeft een luxeprobleem. David de Gea en Kepa Arrizabalaga kregen deze interlandperiode allebei een kans onder de lat en maakten ook allebei indruk op bondscoach Roberto Moreno. Het is precies wat de Spaanse keuzeheer voor ogen heeft.

Concurrentiestrijd haalt het beste naar boven in Kepa en De Gea

De Gea mocht zondagavond voor het eerst sinds 23 maart van dit jaar weer eens in de basis beginnen bij Spanje, nadat Kepa de afgelopen vier interlands de voorkeur had gekregen onder de lat. Met de Faeröer als tegenstander leken er op voorhand weinig mogelijkheden voor De Gea om zich te onderscheiden, maar de doelman van Manchester United werd toch een paar keer serieus op de proef gesteld en hield zijn doel met verve schoon.

Waar Moreno na de vorige EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië nog lof reserveerde voor Kepa toen de Chelsea-keeper de 2-1 voorsprong met enkele belangrijke reddingen over de streep trok, was het dit keer De Gea die de complimenten in ontvangst nam wegens zijn belangrijke redding in de 73ste minuut. Joannes Bjartalid kreeg een vrije doortocht van de Spaanse defensie, maar de veertigvoudig international redde uitstekend met de voet.

Moreno had het ook gezien en stelde tegen Spaanse media dat hij De Gea, op het WK nog eerste keus, zeker nog niet heeft afgeschreven. 'We hebben veel vertrouwen in David. Spelers maken in hun carrière nu eenmaal hoogte- en dieptepunten mee. Vorig keer deed Kepa het erg goed, nu was David aan de beurt. Zo zal het gaan bij de nationale ploeg. De ene keer krijgt de een de kans, de andere keer de ander. Het zorgt voor concurrentiestrijd, dat is goed.'

Concurrentie
De kwaliteit in de Spaanse selectie staat Moreno, aangesteld als opvolger van Luis Enrique, ook toe om veelvuldig te rouleren met zijn basis. Niet alleen onder de lat, ook in de rest van de selectie is de concurrentie groot. Tegen Faeröer (4-0) stonden in vergelijking met de vorige wedstrijd negen andere spelers in de basis. Alleen aanvoerder Sergio Ramos en aanvaller Rodrigo bleven staan. De Valencia-aanvaller was twee keer trefzeker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De andere twee goals kwamen van Paco Alcácer, die na zijn basisplaats tegen Roemenië (één goal) nu als invaller trefzeker was. Tot tevredenheid van de bondscoach. 'Het is een erg goede week geweest, omdat we de onderlinge concurrentie in de selectie hebben verhoogd, we de volle score van zes punten pakten en vier keer scoorden. Het is lastig spelen tegen ploegen als de Faeröer, die met elf spelers in de eigen zestien staan, maar we deden het goed.'

En dus is het doel, plaatsing voor het EK van volgend jaar, binnen handbereik nu Spanje soeverein aan de leiding gaat in Groep F. In de nationale ploeg is echter geen ruimte voor verslapping. 'Het doel is bijna bereikt', weet Moreno. 'Maar je moet als groep blijven groeien. Vandaag was een wedstrijd waarin je als speler kan laten zien dat je deel wil uitmaken van de nationale ploeg. En dat hebben de spelers laten zien. Dus ik ben erg tevreden.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
10
8
2
0
31-5
+26
26
2
Zweden
10
6
3
1
23-9
+14
21
3
Noorwegen
10
4
5
1
19-11
+8
17
4
Roemenië
10
4
2
4
17-15
+2
14
5
Faeröer Eilanden
10
1
0
9
4-30
-26
3
6
Malta
10
1
0
9
3-27
-24
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.