Complimentenregen voor Ødegaard na besluit Real Madrid

Reacties

Martin Ødegaard keert definitief terug bij Real Madrid, zo heeft Real Sociedad woensdagavond naar buiten gebracht. De afgelopen dagen en uren wees alles er al op dat De Koninklijke de 21-jarige Noor zou terughalen.

Complimentenregen voor Ødegaard na besluit Real Madrid
© Pro Shots

Real Madrid verhuurde Ødegaard in de zomer van 2019 voor twee jaar aan Sociedad, maar Los Merengues lieten wel een clausule opnemen dat ze de middenvelder na één seizoen weer konden oppikken.

Ødegaard, die eerder werd gestald bij SC Heerenveen en Vitesse, maakte afgelopen seizoen indruk door onder meer vier goals en zes assists te leveren. 'Het is moeilijk om in zo'n korte tijd een band met elkaar te krijgen, maar Martin Ødegaard is erin geslaagd', meldt Sociedad in een statement. 'We zullen nooit vergeten wat hij voor ons heeft betekend in dit onvergetelijke seizoen. Zijn goals, zijn spel, zijn karakter, zijn inzet, zijn bescheidenheid: om al deze redenen zullen we ons Martin herinneren. Het allerbeste voor de toekomst.'

Ødegaard voegt eraan toe dat de fans en de club hem af en toe deden geloven dat hij een jeugdspeler van Real Sociedad was, zo bijzonder was hun steun.

Het wrange is dat de bekroning van de Noor op zijn periode in het Baskenland uitblijft. Real Sociedad plaatste zich voor de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao, maar beide clubs kwamen overeen deze eindstrijd pas te spelen als er weer fans welkom zijn.

Met name qua aantal gecreëerde kansen maakte Martin Ødegaard indruk bij Real Sociedad:

Speler Kansen gecreëerd
Lionel Messi (Barcelona) 89
Sergio Canales (Real Betis) 80
José Campaña (Levante) 73
Santi Cazorla (Villarreal) 71
Lucas Pérez (Alavés) 63
Martin Ødegaard (Real Sociedad) 62
Jesús Navas (Sevilla) 62
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.