Complete volksverhuizing Atalanta maakt indruk op De Roon

Reacties

De knock-outfase van het toernooi om de Champions League kent dit jaar twee volledig nieuwe gezichten. Atalanta Bergamo en RB Leipzig zijn voor het eerst in de clubhistorie present bij de laatste zestien op Europa's hoogste podium. En de mensen uit Bergamo willen daar getuige zijn van.

Complete volksverhuizing Atalanta maakt indruk op De Roon
© Pro Shots

Atalanta speelt woensdagavond in San Siro tegen Valencia in het eerste duel van het tweeluik. De club moest uitwijken naar Milaan, omdat het eigen onderkomen in Bergamo een verbouwing ondergaat. Gelukkig voor de supporters ligt Milaan maar iets meer dan vijftig kilometer van Bergamo en is de reis goed te doen.

Volgens Italiaanse media reizen circa 40.000 fans van Atalanta richting Milaan om de wedstrijd bij te wonen. Indrukwekkend, temeer daar Bergamo een populatie heeft van slechts 120.000 mensen.

'Praktisch de hele stad reist ons achterna', zegt hoofdtrainer Gian Piero Gasperini trots in aanloop naar het duel. De laatste maanden was iedereen stiekem al bezig met het affiche tegen Valencia, de eerste Champions League-wedstrijd ooit na de winterstop. 'We hebben hier al lang naar uitgekeken. De Champions League is voor ons een droom die we zo lang mogelijk met ons mee willen dragen.'

Marten de Roon ziet ook uit naar het duel met de Spanjaarden. 'In de laatste tien jaar hebben we wedstrijden in de Serie B gespeeld en wedstrijden waarin we streden om in de Serie A te kunnen blijven. De afgelopen drie seizoenen zijn we plotseling van Europa League-voetbal naar Champions League-voetbal gegaan.'

'De mensen hier in Bergamo worden gek. Als ze je tegenkomen, hebben ze het alleen maar over de Champions League en over de wedstrijd tegen Valencia. Ze zeggen tegen ons dat we hun moeten blijven laten dromen. De opwinding is enorm. En niet alleen bij hen, maar ook bij ons als spelers', zegt de Oranje-international.

Atalanta slaagde er op wonderlijke wijze in de groepsfase te overleven. De eerste drie groepswedstrijden tegen Dinamo Zagreb (4-0), Shakhtar Donetsk (1-2) en Manchester City (5-1) gingen stuk voor stuk verloren. In de tweede helft van de groepsfase namen de Italianen echter revanche. Na een gelijkspel tegen City (1-1) volgden zeges op Dinamo Zagreb (2-0) en Shakhtar (0-3).

Na die laatste overwinning, in Oekraïne, barstte thuis een feest los. 'Toen we terug waren op het vliegveld in Bergamo was het rond half drie 's nachts. Toch stonden er rond de drieduizend fans op ons te wachten met vuurwerk. Dat geeft een ongelooflijk gevoel. De band die deze fans hebben met Atalanta is ongekend', weet De Roon.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.