Coman zorgt voor Bayern-revanche na flater Hummels, Bruma wint bij debuut

Reacties

Bayern München heeft zich woensdagavond met moeite gevoegd bij de laatste acht in het toernooi om de DFB-Pokal. Der Rekordmeister schudde pas na een verlenging Hertha BSC van zich af. Jeffrey Bruma beleefde een succesvol debuut bij Schalke 04.

Coman zorgt voor Bayern-revanche na flater Hummels, Bruma wint bij debuut
Hertha BSC
Hertha BSC
nv
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Uit bijgeloof nam Bayern München voorafgaand aan het uitduel met Hertha BSC niet zijn intrek in het statige Regent Hotel aan de Charlottenstrasse. De vorige twee keer dat Der Rekordmeister dat deed liep het namelijk slecht af. In mei ging de bekerfinale verloren van Eintracht Frankfurt en in september bleek Hertha BSC met 2-0 te sterk in de Bundesliga, het begin van een beroerde serie. Vandaar dat werd uitgeweken naar het Ritz-Carlton aan de Potsdamer Platz.

De hotelswitch bezorgde Bayern niet bepaald een droomstart. Al na drie minuten brak Maximilian Mittelstädt de ban namens de thuisploeg, waar Karim Rekik aan de aftrap stond. Op aangeven van Salomon Kalou verschalkte Mittelstädt Sven Ulreich - de vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer - met een laag schot. Vlak daarvoor had Leon Goretzka tevergeefs een penalty geclaimd.

Bayern sloeg binnen de eerste tien minuten alsnog toe. Serge Gnabry schoot, nadat Robert Lewandowski de bal klaarlegde, raak met een soort dropkick. Gnabry was sowieso in zijn element in het Olympiastadion. Steeds als het almaar dominanter spelende Bayern dreigend werd, was de ex-speler van onder meer Arsenal daarbij betrokken. Mede dankzij enkele ingrepen van keeper Rune Jarstein haalde Hertha BSC de rust met een 1-1 stand in een duel dat zich kenmerkte door een hoog tempo.

De beker was al gearriveerd in Berlijn.
De beker was al gearriveerd in Berlijn.

Vier minuten na de hervatting sloeg Bayern alsnog voor de tweede keer toe. Uitblinker Gnabry was de gevierde man, nadat hij slim in de ruimte dook die ontstond nadat Lewandowski zich even liet terugzakken. Het was James Rodríguez die de assist verzorgde. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Bayern, maar halverwege de tweede helft sneden de bezoekers zichzelf lelijk in de vingers. Mats Hummels kopte te kort terug op Ulreich, waarna Davie Selke profiteerde: 2-2.

Met de hervatting van de Champions League aan de horizon was een verlenging wel het laatste waar Bayern op zat te wachten, maar mede door een gemiste kans van Rodríguez (de Colombiaan had de bal voor het intikken) moest Der Rekordmeister toch overwerken.

In de toegift kroonde Kingsley Coman zich tot matchwinner. De Fransman klopte in de 98ste minuut liefst drie spelers van Hertha BSC in de lucht nadat Lewandowski de bal voor het doel kreeg. De thuisploeg was aan het einde van zijn Latijn en kon zich niet nogmaals oprichten. Zo heeft Bayern zijn revanche te pakken.

Schalke 04
Schalke 04
4 - 1
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf

Bij Schalke 04 vierde Bruma tegen Fortuna Düsseldorf zijn debuut op een emotionele avond voor Die Knappen. Enkele uren voor de wedstrijd werd namelijk bekend dat clubicoon Rudi Assauer is overleden.

Bruma, die op huurbasis van VfL Wolfsburg overkwam, kon na een half uur zijn nieuwe teamgenoot Ahmed Kutucu feliciteren. De pas achttienjarige, in Gelsenkirchen geboren, aanvaller schoot de bal met links vanaf de rand van het zestienmetergebied heerlijk in de kruising. Na de onderbreking schudde Schalke 04 het betrekkelijk kansloze Fortuna Düsseldorf snel van zich af door goals van Salif Sané en Mark Uth, beiden uit een rebound. Via Rouwen Hennings redden de bezoekers nog wel de eer, maar Sané zorgde voor het slotakkoord. Bruma incasseerde trouwens al in de eerste helft een gele kaart en maakte de negentig minuten vol.

Voor Schalke 04 komt het bekersucces als geroepen, aangezien het in de Bundesliga al het hele seizoen voor geen meter draait. De huidige twaalfde plaats is ver beneden verwachting. Wel staat de nieuwe club van Bruma in de achtste finale van de Champions League, waarin een krachtmeting met Manchester City wacht.

Dinsdag viel het doek in het Duitse bekertoernooi onder meer voor het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en Bundesliga-koploper Borussia Dortmund.

Uitgebreid werd stilgestaan bij het overlijden van Rudi Assauer.
Uitgebreid werd stilgestaan bij het overlijden van Rudi Assauer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.