Weghorst kan prijs in eerste Bundesliga-seizoen vergeten

Reacties

Voor Wout Weghorst en Paul Verhaegh is woensdagavond met VfL Wolfsburg het doek gevallen in de achtste finale van de strijd om de DFB-Pokal. De bekerwinnaar van 2015 moest zijn meerdere erkennen in RB Leipzig.

Weghorst kan prijs in eerste Bundesliga-seizoen vergeten
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Wolfsburg had van meet af aan eigenlijk niets te vertellen. RB Leipzig domineerde en opende na negen minuten de score. Matheus Cunha schoot al vallend raak nadat Lukas Klostermann hem had gelanceerd met een pass door het centrum van de Wolfsburg-defensie. De verdediging van de bezoekers maakte hierbij geen ijzersterke indruk en oogde ook nadien niet heel erg stabiel. Voorin dwong Wolfsburg, met Weghorst en Verhaegh in de basis, nauwelijks iets af.

Ook na de onderbreking was RB Leipzig de bovenliggende partij. Het lag aan de falende afronding van Konrad Laimer dat de thuisploeg na een klein uur de marge niet vergrootte. Wolfsburg-doelman Koen Casteels onderscheidde zich bovendien met enkele knappe reddingen.

Wolfsburg stelde daar bijna niets tegenover. Ook het recept van de lange bal op Weghorst werkte niet, omdat de fysiek sterke Willi Orban en Ibrahima Konaté zich beiden over de Nederlander ontfermden. Zo neemt Wolfsburg afscheid van het uitkomen op twee fronten en resteert de competitie. Daarin bezet de kampioen van 2009 de zesde plaats. RB Leipzig bereikte nooit eerder de laatste acht van de strijd om de Duitse beker.

Overige uitslag:

Holstein Kiel
Holstein Kiel
0 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.