Bosz door Heidenheim van de hemel in de hel

Van de euforie na de zege op Bayern München is bij Bayer Leverkusen weinig meer over. Tweede Bundesliga-club Heidenheim maakte een einde aan de bekerillusies van Peter Bosz en co.

Heidenheim
Heidenheim
2 - 1
Bayer Leverkusen

Het was even schakelen voor Bayer Leverkusen. Drie dagen na de bejubelde zege op Bayern München in de Bundesliga wachtte in Heidenheim een minder aansprekende tegenstander in de strijd om de DFB Pokal. 'Het wordt een duidelijk andere wedstrijd, maar niet makkelijker', zei Bosz voor het bekerduel met de nummer zes van de Tweede Bundesliga.

Naast de waarschuwing van Bosz hing er een bijzondere statistiek als dreigende wolk boven Leverkusen. Slechts drie van de laatste veertien clubs die Bayern in de Bundesliga versloegen, wonnen ook de wedstrijd ná de zege op Der Rekordmeister.

Die vloek kwam vroeg in de tweede helft bovendrijven. Leverkusen had op slag van rust nog een verdiende voorsprong genomen via Julian Brandt, die daarvoor ook de paal had geraakt. Heidenheim kwam twee minuten na de hervatting op gelijke hoogte. Een door balverlies van Leon Bailey ingeleide counter leidde tot de 1-1 van Nikola Dovedan.

Enkele minuten later ontsnapte Leverkusen aan een achterstand. Maurice Multhaup knalde de bal tegen de onderkant van de lat. Het bleek uitstel van executie, want in de 72ste minuut kwam Heidenheim op 2-1 via de middenvelder. Het bleek ook de winnende treffer, want alle pogingen van Leverkusen de dreigende uitschakeling te voorkomen bleven vruchteloos. Heidenheim plaatste zich als eerste voor de kwartfinale.