Scorende 'opa' laat Werder en Klaassen dromen van succes

Reacties

Claudio Pizarro vierde eerder dit seizoen zijn veertigste verjaardag, maar het is voor de Peruviaanse goalgetter allerminst het teken om te stoppen met scoren. Dinsdagavond vertolkte de routinier een hoofdrol in de bekerthriller tussen Borussia Dortmund en Werder Bremen (3-3).

Scorende 'opa' laat Werder en Klaassen dromen van succes

Werder, met Davy Klaassen 120 minuten lang in het veld, knokte zich in het Signal Iduna Park in de verlenging twee keer terug van een achterstand en rekende in de strafschoppenserie uiteindelijk af met de koploper van Duitsland. Pizarro had als invaller een belangrijk aandeel in die sensatie, door als invaller de stand voor de eerste keer gelijk te trekken in de verlenging (2-2) en vervolgens ook de eerste penalty te benutten in de serie.

Pizarro werd door zijn treffer in de verlenging de op twee na oudste speler die scoorde in de historie van het Duitse bekertoernooi. Zelf deed de voormalig speler van Bayern München en Chelsea er na afloop niet zo ingewikkeld over. 'Daarvoor sta ik er nu eenmaal. Met mijn ervaring kan ik de ploeg helpen. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. Ik voel me goed en hoop nog meer wedstrijden te kunnen spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pizarro speelde in zijn meer dan twintig jaar durende loopbaan al meer dan 600 officiële duels, maar er zullen weinig wedstrijden tussen hebben gezeten die zo krankzinnig waren als de bekerthriller tegen Dortmund. 'In de beker gebeurt dat nu eenmaal. Vandaag was het voor ons een bijzondere avond. Dit is waanzinnig voor ons en de fans, in zo'n stadion tegen zo'n topploeg. We verdienen het om naar de volgende ronde te gaan.'

De weg naar de finale ligt zeker nog niet open nu Werder in de kwartfinale staat, maar de ploeg van trainer Florian Kohfeldt mag in ieder geval blijven dromen van de eerste prijs sinds het seizoen 2008/09. Toen stond Pizarro ook al onder contract in het Weserstadion. En ook toen stond hij met een treffer aan de basis van de uitschakeling van Dortmund in de achtste finale. Uiteindelijk zou Werder de DFB-Pokal winnen.

Kohfeldt beseft dat er nog wel wat moet gebeuren om Werder weer zo succesvol te laten worden als tijdens het vorige decennium, toen het in 2004 zelfs de dubbel pakte. 'Hoe meer we van dit soort wedstrijden spelen, hoe succesvoller we worden. Daar ben ik van overtuigd. We blijven ons ontwikkelen. We zullen er alles aan doen om het dit jaar al te flikken.' De ervaring van een scorende opa komt daarbij goed van pas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.