Bosz begrijpt na bekerdebacle niets van dramatische tweede helft

Bayer Leverkusen staat na de bekerblamage weer met beide benen op de grond. Trainer Peter Bosz zag zijn ploeg na rust de eigen glazen ingooien.

De achtste finale werd dinsdag het eindpunt van de jacht van Bayer Leverkusen op de Duitse beker. Het was pijnlijk. Niet alleen omdat Heidenheim in de Tweede Bundesliga speelt, maar ook omdat zaterdag met een zege op Bayern München juist de goede weg leek te zijn ingeslagen.

De spelers van Die Werkself staken de hand in eigen boezem. 'Het is zeer teleurstellend, maar ik heb op basis van onze prestatie in de tweede helft zelden een nederlaag gezien die zo verdiend was', luidde de even pijnlijke als duidelijke conclusie van Julian Brandt.

Bosz had na de blamage woorden van een soortgelijke strekking. 'We hebben de eerste helft fatsoenlijk gespeeld, de tegenstander laten lopen en leiden met 1-0. Maar daarna waren we in de tweede helft gewoon slecht. Heidenheim heeft daarom verdiend gewonnen.'

'Als je ziet hoe simpel we na rust balverlies leden en de treffers incasseren, dan hoor je hier niet te winnen', zei Bosz. 'En dat hebben we ook niet gedaan. Daarom mijn felicitaties voor Heidenheim. Het verschil tussen de twee helften was veel te groot. Het is lastig te verklaren waaraan dat precies heeft geleden.'

De Nederlander wees de suggestie van de hand dat in de keuze voor het aanvallende voetbal de kiem voor de pijn lag. 'De tegentreffers hebben niets te maken met onze aanvallende organisatie. Als we in de eerste helft zo kunnen verdedigen, dan is de tweede helft onverklaarbaar. Voor rust hadden we de problemen niet, hoewel we tegen dezelfde tegenstander hebben gespeeld.'

Lees hier het verhaal over en met Peter Bosz in de VI van deze week.