Code rood: dit staat Twente te wachten in de strijd tegen degradatie

Reacties

Met nog vijf duels te gaan is de spanning in de degradatiezone van de Eredivisie om te snijden. Er zit slechts drie punten verschil tussen hekkensluiter FC Twente en nummer zestien Roda JC Kerkrade. VI zet het resterende programma van de drie kelderclubs op een rij.

Code rood: dit staat Twente te wachten in de strijd tegen degradatie

De drie kwakkelende ploegen boekten dit weekend allemaal een ander resultaat. Sparta Rotterdam ging onderuit tegen PEC Zwolle (2-0), FC Twente speelde gelijk tegen VVV-Venlo (0-0) en Roda JC boekte zaterdag een verrassende zege bij Vitesse (0-3). Door het resultaat van de Limburgers klommen zij over Sparta heen naar de zestiende plaats. FC Twente bleef ondanks het punt hekkensluiter van de Eredivisie.

VI-verslaggever Geert-Jan Jakobs over het duel tussen VVV-Venlo en FC Twente

Deze onderste drie clubs hebben geen onderlinge duels meer voor de boeg. Het gat met de veilige vijftiende plek is dit weekend gekrompen tot vier punten. Achterover leunen zit er dus ook voor NAC Breda nog even niet in, maar directe degradatie naar de Jupiler League lijkt tussen deze drie ploegen te gaan.

Vooral voor de formatie van Marino Pusic ziet het er slecht uit. De Tukkers pakten in 2018 - grotendeels onder het bewind van de inmiddels ontslagen Gertjan Verbeek - slechts vijf punten. De laatste winstpartij van de nummer achttien was zelfs halverwege december. Toen werd NAC Breda met 1-2 verslagen. Volgende week zondag krijgt Twente bezoek van Feyenoord, Sparta Rotterdam speelt zaterdag tegen VVV-Venlo en Roda neemt het op tegen PEC Zwolle.

Programma FC Twente

8 aprilFC Twente - Feyenoord
14 aprilADO Den Haag - FC Twente
17 aprilFC Twente - PEC Zwolle
29 aprilVitesse - FC Twente
6 meiFC Twente - NAC Breda

Programma Roda JC

7 aprilRoda JC - PEC Zwolle
15 aprilFC Groningen - Roda JC
18 aprilRoda JC - PSV
29 aprilVVV-Venlo - Roda JC
6 meiRoda JC - ADO Den Haag

Programma Sparta Rotterdam

7 aprilSparta Rotterdam - VVV-Venlo
14 aprilVitesse - Sparta Rotterdam
18 aprilSparta Rotterdam - NAC Breda
29 aprilFeyenoord - Sparta Rotterdam
6 meiSparta Rotterdam - Heracles Almelo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.