Verlossende zege noodlijdend FC Twente blijft uit

FC Twente heeft na het ontslag van Gertjan Verbeek een punt gepakt bij VVV-Venlo: 0-0. De Tukkers bezetten door het gelijkspel nog altijd de laatste plaats, waardoor er voor Marino Pusic nog een loodzwaar karwei te wachten staat.

FC Twente speelde tegen VVV-Venlo het eerste duel sinds het ontslag van Verbeek. Pusic was dit seizoen al twee Eredivisie-wedstrijden de eindverantwoordelijke. Destijds was hij de interim-trainer nadat René Hake de laan werd uitgestuurd. In Venlo moest Pusic het stellen zonder de geblesseerde smaakmaker Oussama Assaidi.

De Tukkers begonnen aardig in De Koel, maar de wedstrijd kakte in de loop van de eerste helft wat in. Kansen voor Fredrik Jensen, Danny Holla en Tom Boere leverden niet het gewenste effect op voor het noodlijdende FC Twente. VVV kwam er voor de pauze nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar Joël Drommel toonde aan bij de les te zijn bij een vrije trap van Clint Leemans. Een afstandspegel van Danny Post verdween naast het doel van FC Twente, waardoor de captain nog altijd op nul seizoentreffers staat.

FC Twente moest na de pauze op zoek naar een treffer. De Tukkers zegevierden voor de ontmoeting in Limburg al twaalf Eredivisie-wedstrijden op een rij niet meer (zes remises en zes nederlagen). Kort na rust kreeg de formatie van Pusic de beste kans van de wedstrijd. Lars Unnerstall trad adequaat op bij een inzet van Adnane Tighadouini. De Duitse goalie tikte de inzet van de aanvaller op de paal. In de rebound schoot Boere de bal in het zijnet, waardoor er nog altijd een doelpuntloze stand op het scorebord stond.

Torino Hunte in duel met Jeroen van der Lely en Luciano Slagveer.

Unnerstall bewees in de tweede helft weer eens een uitstekende doelman te zijn. Na een combinatie met Luciano Slagveer probeerde Jensen het met een laag schot, maar de keeper was vliegensvlug bij de grond en bracht redding. Het is niet voor niets zo dat de Nederlandse subtop erg geïnteresseerd is in de sluitpost. Beide ploegen slaagden er niet in om op deze zondagmiddag nog een doelpunt te maken. Drommel pakte nog een afstandsschot van Leemans, waardoor de stand 0-0 bleef.

Door het gelijkspel in Venlo bezet FC Twente nog altijd de laatste plaats in de Eredivisie. Sparta Rotterdam heeft één puntje meer (21), terwijl Roda JC Kerkrade een voorsprong van drie punten heeft. De Venlonaren bevinden zich in niemandsland en kunnen het seizoen rustig uitspelen.

FC Twente wacht volgende week zondag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Hierna staan er nog duels met ADO Den Haag, PEC Zwolle, Vitesse en NAC Breda op de rol. VVV-Venlo gaat zaterdag op bezoek bij Sparta Rotterdam.