Cocu neemt 'dronkemansduo' in genade aan bij Derby County

Reacties

Phillip Cocu heeft Tom Lawrence en Mason Bennett weer in genade aangenomen, nadat zij door het Engelse gerechtshof bestraft werden voor de dronkemansrit die zij een paar weken geleden samen met ploeggenoot met Richard Keogh maakten. De manager van Derby County heeft besloten het tweetal niet nogmaals te straffen en dus zijn beiden zaterdag tegen Charlton Athletic inzetbaar.

Cocu neemt 'dronkemansduo' in genade aan bij Derby County
© Pro Shots
Charlton Athletic
Charlton Athletic
3 - 0
Derby County
Derby County

Lawrence, Bennett en Keogh waren in september groot in het nieuws, nadat bekend werd dat het drietal na een uit de hand gelopen teamuitje in beschonken toestand betrokken raakten bij een ernstig auto-ongeluk. Dinsdag bekenden Lawrence en Bennett ten overstaan van de rechtbank schuld voor de ten laste gelegde feiten. Ze pleitten schuldig voor rijden onder invloed en het doorrijden na een ongeval. De rechtbank heeft dinsdag besloten dat beide spelers 180 uur taakstraf krijgen opgelegd en dat het duo twee jaar hun rijbewijs kwijt is.

Derby gaf aan te wachten op de gerechtelijke uitspraak, voor er besloten werd of er nog nieuwe sancties zouden volgen. Nu die uitspraak dinsdag gehoord is maakte Cocu op de persconferentie van woensdag bekend dat zowel Bennett als Lawrence inzetbaar zijn voor het duel met Charlton. Keogh moet het treffen aan zich voorbij laten gaan, want de 33-jarige verdediger raakte ernstig geblesseerd bij het ongeluk en moet liefst vijftien maanden revalideren.

Keogh wordt door de rechtbank niet bestraft voor zijn betrokkenheid. Zijn twee ploeggenoten kwamen er zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf, maar kregen van de club de maximale boete ter hoogte van zes weken salaris. Daarnaast moesten ze een taakstraf van tachtig uur uitvoeren en krijgen ze een verplichte cursus aangeboden over de gevaren van alcoholgebruik.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Meer Championship
Meer over Championship
Meer P. Cocu
Meer over P. Cocu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.