Club Brugge wil Struijk losweken bij Leeds United

Reacties

Club Brugge is in de markt voor Pascal Struijk. De Belgische topclub wil de 23-jarige Nederlander per direct overnemen van Leeds United. Dat bevestigen bronnen aan VI.

Club Brugge wil Struijk losweken bij Leeds United
© Pro Shots

Struijk beschikt nog over een contract tot medio 2027 bij Leeds, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. Dat betekent dat Brugge met een afkoopsom over de brug moet komen om de verdediger naar België te halen. Het is niet bekend welk bedrag de directie van Leeds in gedachten heeft.

Struijk, geboren in het Belgische Deurne, speelde in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Ajax. Op zijn zeventiende koos hij voor een transfer naar Leeds, waar de linkspoot zich in de basis knokte. Dat leverde Struijk een plekje op in de voorselectie voor het WK in Qatar. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal nam hem uiteindelijk niet mee.

Lukt het Brugge om Struijk over te nemen, dan haalt het een brok ervaring in huis. De Nederlander heeft 85 Premier League-duels in de benen. Daarin kwam hij vier keer tot scoren en leverde hij éé assist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.