'Club Brugge ontslaat Parker na vernedering, Schreuder staat al klaar'

Reacties

Belgische media weten het zeker: de dagen van Scott Parker als trainer van Club Brugge zijn na de 5-1 nederlaag in de Champions League geteld. Alfred Schreuder staat klaar om de 42-jarige Engelsman op te volgen.

'Club Brugge ontslaat Parker na vernedering, Schreuder staat al klaar'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
5 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Schreuder heeft zijn handen vrij na zijn ontslag bij Ajax van eerder dit jaar en heeft volgens Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen al laten weten dat hij graag terugkeert bij Club Brugge. Onder zijn leiding werd de club vorig seizoen nog kampioen van België, nadat hij halverwege was ingestapt als opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clément.

Nu staat Club Brugge er een stuk minder goed voor. Parker won sinds zijn aanstelling op Oudjaarsdag slechts twee van zijn twaalf wedstrijden en stond daarom al langer onder druk. Nu Benfica dinsdagavond veel te sterk was in de return van de achtste finale van de Champions League, is de verwachting van Belgische media dat hij wordt ontslagen.

Parker had dinsdagavond nog niets gehoord van het bestuur. Of hij zondag tegen Standard Luik nog op de bank zit, kon de oud-international niet zeggen. 'Ik begrijp waarom die vraag gesteld wordt. Ik krijg ze al weken, maar ze wordt gesteld aan de verkeerde persoon. Ik ben niet naïef, maar wil deze situatie proberen omdraaien. Dat is mijn grote uitdaging.'

De 5-1 nederlaag in Portugal kwam hard aan, dat kon Parker wel toegeven. 'Dit is een vernederende nederlaag', zei hij tegenover VTM na zijn vierde verliespartij als coach van Club Brugge. 'Een ontgoochelend resultaat. We wisten op voorhand dat de uitdaging zwaar zou worden, maar toch is dit een bittere pil om te slikken.'

Lang
En dus had Parker het nodige uit te leggen. Bijvoorbeeld waarom Noa Lang in de rust werd gewisseld. 'Hij had al een gele kaart gekregen. En daarna had hij nog een gevaarlijke tackle. Ik wilde hem beschermen, want als we met tien man waren komen te staan...' Het lijkt een van zijn laatste acties als coach van Club Brugge te zijn geweest.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.