Parker staat nu al op de rand van de afgrond bij Club Brugge

Reacties

Scott Parker zegt zelf ook nog niet te weten of hij dinsdag op de bank zit bij Club Brugge tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. De kritiek op de Engelsman is opnieuw toegenomen na de beschamende nederlaag bij KV Oostende.

Parker staat nu al op de rand van de afgrond bij Club Brugge
© Pro Shots
KV Oostende
KV Oostende
3 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Op bezoek bij Oostende, dat zestiende staat in de Jupiler Pro League, ging de kampioen van België vrijdagavond met 3-0 onderuit. De onvrede was groot bij de bezoekers. De meegereisde Club Brugge-supporters riepen de spelers op het matje bij het uitvak. Onder anderen Simon Mignolet ging in gesprek met de fans. 'Wat daar gezegd is? Het is moeilijk nu, maar de fans mogen zichzelf ook niet in de problemen werken door stadionverboden te krijgen en dat wij dan zonder supporters moeten spelen. Ze zijn positief en blijven achter de club staan', zei de voormalig Liverpool-doelman tegenover Eleven.

De kritiek op de spelers is toegenomen, maar veel beschuldigende vingers wijzen in de richting van Parker. De oud-middenvelder werd op oudjaarsdag aangesteld. Sindsdien speelde Club Brugge in de competitie tien wedstrijden en werd er slechts twee keer gewonnen. Door de teleurstellende resultaten is Club Brugge inmiddels naar de vierde plek gezakt. De achterstand op koploper KRC Genk is gegroeid naar twintig punten en dan heeft Genk ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Parker beseft dat zijn toekomst in Brugge hoogst onzeker is. 'Ik heb er geen verklaring voor waarom het vandaag niet lukte', vertelde de 42-jarige Engelsman in Oostende. 'Ik ben erg ontgoocheld. Twaalf punten uit de mogelijke dertig is veel te weinig voor een club als Club Brugge. Dit zijn de momenten dat je de rug moet rechten. Of ik tegen Benfica nog op de bank zit? Daar kan ik niet op antwoorden.'

Het team met onder anderen de Nederlanders Noa Lang en Bjorn Meijer neemt het dinsdag in Lissabon op tegen Benfica. Benfica won op 15 februari de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League al met 0-2.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.