Club Brugge herovert koppositie op Anderlecht bij debuut Amrabat

Club Brugge staat na zondag weer bovenaan in de Belgische Jupiler Pro League. De formatie van trainer Ivan Leko versloeg in eigen huis Anderlecht. Sofyan Amrabat maakte in de tweede helft als invaller zijn debuut.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht rekende tijdens de eerste speelrondes af met KV Kortrijk, KV Oostende, Charleroi en Excel Moeskroen en reisde dus met twaalf punten op zak naar Brugge. Club Brugge morste vorige week tegen Antwerp FC (1-1) zijn eerste punten. Midweeks versterkte de landskampioen zich met zowel Amrabat als Kaveh Rezaei.

Laatstgenoemde stond al meteen in de basis, Amrabat zat zondag op de bank. Wel aan de aftrap bij Club Brugge stonden Arnaut Groeneveld, Stefano Denswil en Ruud Vormer. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam al in de derde minuut op voorsprong. Emmanuel Dennis kopte raak uit een hoekschop van Hans Vanaken. Nadat Club Brugge was uitgeraasd kwam Anderlecht langzaam maar zeker in de wedstrijd en via Knowledge Musona werd het 1-1. De Zimbabwaan tikte binnen na een snelle aanval.

Emmanuel Dennis viert de openingstreffer van Club Brugge.

Het spel golfde daarna op en neer; het publiek werd getrakteerd op een topper die qua tempo nauwelijks onderdeed voor een gemiddeld Premier League-duel. Dankzij een treffer van Vanaken ging Club Brugge rusten met een voorsprong op zak. De middenvelder ging de combinatie aan met Vormer en rondde overtuigend af.

Na rust kreeg Anderlecht al snel twee goede kansen op de gelijkmaker, maar de pogingen van Landry Dimata en topscorer Ivan Santini troffen geen doel. Vervolgens haalde Leko Groeneveld (die sinds dit seizoen met Danjuma als voetbalnaam speelt) eraf voor Dion Cools. Even later debuteerde Amrabat in het blauwzwarte shirt. De van Feyenoord overgekomen middenvelder verving spits Wesley.

Met nog ruim tien minuten op de klok kreeg Club Brugge hulp van de VAR. Nadat Amrabat werd afgetroefd door Francis Amuzu haalde Benoît Poulain de aanvaller van Anderlecht naar de grond. Scheidsrechter Bart Vententen wees aanvankelijk naar de stip, maar de VAR oordeelde dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Dat klopte en dus werd het een vrije trap, die in de muur belandde. Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck bracht nog aanvallers Andy Najar en Zakaria Bakkali (ex-PSV), maar ook zij konden het tij niet keren.