CL Quiz: deze Nederlanders gingen Van Dijk en Wijnaldum voor in de finale

Reacties

Zaterdag is het zover, de Champions League-finale. Dankzij de finaleplaats van Liverpool is Nederland na een paar jaar afwezigheid ook weer van de partij. De kans is groot dat zowel Virgil van Dijk als Georginio Wijnaldum aan de aftrap verschijnt tegen Real Madrid. Welke Nederlanders gingen hen voor?

CL Quiz: deze Nederlanders gingen Van Dijk en Wijnaldum voor in de finale

En dan hebben we het voor deze quiz niet alleen over spelers. Vier jaar geleden was de laatste Nederlander die actief betrokken was bij een Champions League-finale namelijk een scheidsrechter. Een jaar daarvoor kwam de laatste speler in actie. Vanaf 2005 tot en met 2013 was dat altijd het geval. In de beginjaren van het miljardenbal was Nederland in de eerste vier seizoenen altijd vertegenwoordigd.

Voor deze quiz zijn we op zoek naar alle spelers die ooit in de wedstrijdselectie zaten van een CL-finale (dus ook de bankzitters die niet speelden), de trainers en de scheidsrechters. Als hint staat, behalve het jaar en de speelstad, per speler aangegeven of hij in de basis begon, inviel of op de bank bleef en bij de spelers en trainers of ze de finale wonnen (w) of verloren (v). Spelers met een * scoorden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.