CL-droom Vilhena en Krasnodar al direct op de tocht

Reacties

Tonny Vilhena heeft een huzarenstukje nodig om zich met zijn FK Krasnodar alsnog te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. De heenwedstrijd in de derde voorronde tegen FC Porto ging woensdagavond namelijk verloren.

CL-droom Vilhena en Krasnodar al direct op de tocht
Krasnodar
Krasnodar
0 - 1
FC Porto
FC Porto

Krasnodar eindigde vorig seizoen als derde in de Russische competitie. Het had weliswaar evenveel punten als Lokomotiv Moskou, en bovendien een beter doelsaldo, maar op onderling resultaat werd Lokomotiv tweede. Die club plaatste zich dan ook direct voor de groepsfase van de Champions League, terwijl Krasnodar nu dus twee voorrondes moet overleven om datzelfde te bereiken.

Onder meer om in Europa goed beslagen ten ijs te komen, versterkte Krasnodar zich flink. Vilhena werd weggeplukt bij Feyenoord, Younes Namli kwam over van PEC Zwolle, terwijl er met spits Marcus Berg (ex-FC Groningen en -PSV) een derde oude Eredivisie-bekende werd aangetrokken. Ari (voorheen onder contract bij AZ) speelde al bij Krasnodar, maar de aanvaller moest woensdag genoegen nemen met een plek op de bank.

Dat gold niet voor basisklanten Vilhena, Namli en Berg, die met Jesús Corona (FC Twente) en Danilo Pereira (Roda JC Kerkrade) twee spelers met eveneens een verleden in Nederland troffen. De Russen - die na vier wedstrijden zesde staan in de competitie - waren voor rust de onderliggende partij. Na de pauze lieten ze wat meer zien, maar het leek 0-0 te blijven. In de slotminuten schoot Sergio Oliveira echter een vrije trap binnen namens de bezoekers.

Daarmee zorgde hij voor een domper voor Krasnodar, dat een bescheiden wondertje nodig heeft om de volgende ronde nog te bereiken. De winnaar van dit tweeluik neemt het in de play-offronde op tegen Istanbul Basaksehir (de club van Eljero Elia) of Olympiakos Piraeus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.