Krasnodar-debuut Namli en Vilhena mondt uit in deceptie

Reacties

FK Krasnodar is het nieuwe seizoen in Rusland begonnen met een bittere tegenvaller. Met debutanten Tonny Vilhena en Younes Namli direct in de basis ging de ambitieuze club onderuit bij Akhmat Grozny, dat vorig seizoen als tiende eindigde.

Krasnodar-debuut Namli en Vilhena mondt uit in deceptie
Akhmat Grozny
Akhmat Grozny
1 - 0
Krasnodar
Krasnodar

Krasnodar eindigde vorig seizoen als derde in de Russische competitie, achter kampioen Zenit Sint-Petersburg en grootmacht Lokomotiv Moskou. Om in de voorronde van de Champions League goed voor de dag te komen versterkte de club zich deze zomer behoorlijk. Daarbij shopte Krasnodar nadrukkelijk in Nederland: de Deense smaakmaker Namli werd weggehaald bij PEC Zwolle en Vilhena kwam over van Feyenoord. Aangezien ook spitsen Ari (ex-AZ) en Marcus Berg (voorheen PSV en FC Groningen) er onder contract staan, kent de club een behoorlijk Eredivisie-tintje.

Zondagavond stond voor Krasnodar de seizoensouverture op het programma. Berg ontbrak nog, aangezien hij pas zaterdagmiddag werd aangetrokken, maar er waren wel basisplaatsen voor Ari en debutanten Vilhena en Namli. Zij konden een 1-0 achterstand bij rust echter niet voorkomen. Bernard Berisha had na tien minuten nog een strafschop gemist, maar in de 28ste minuut was het wel raak voor de Kosovaar.

Twintig minuten voor tijd werd Namli naar de kant gehaald voor Shapi Suleymanov, Vilhena mocht de hele wedstrijd blijven staan en kreeg in de slotminuut nog een gele kaart, maar aan de tussenstand kwam geen verandering meer. Zodoende is Krasnodar het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen. Volgende week wacht meteen weer een uitwedstrijd, tegen FK Ufa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.