Cillessen zichtbaar aangedaan door steun NEC-fans

Reacties

De NEC-fans hebben Jasper Cillessen zondag een hart onder de riem gestoken. De doelman, die vrijdag het keiharde nieuws te verwerken kreeg dat hij niet met Oranje naar het WK mag, werd in de ruime thuiszege op RKC Waalwijk (6-1) uitgeroepen tot Man of the Match.

Cillessen zichtbaar aangedaan door steun NEC-fans
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
6 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Vrijdag werd Cillessen door Oranje-keeperstrainer Frans Hoek gebeld met een voor velen verrassende boodschap: hij behoort niet tot de drie keepers die zich mogen melden in de WK-selectie van Oranje.

De doelman van NEC had maar twee dagen om dat gevoel opzij te zetten. In de laatste wedstrijd voor de WK-break wachtte RKC Waalwijk in Nijmegen als opponent. Met een spandoek (zie foto) steunden de fans hun doelman.

Vervolgens liet Cillessen zich met een uitstekend optreden zien. In de laatste minuten, toen NEC al op een ruime voorsprong stond, werd Cillessen continu toegezongen. Bovendien werd hij in het stadion tot Man van de Wedstrijd uitgeroepen.

Bij het bedanken van de fans duwden zijn ploeggenoten Cillessen voor zich uit. Nog altijd werd de doelman massaal toegezongen door het stadion. De 63-voudig Oranje-international was daardoor zichtbaar aangedaan (zie beelden onderaan).

Lasse Schöne ging na afloop bij ESPN in op de enorme teleurstelling die Cillessen vrijdag te verwerken kreeg. 'Hij stond fantastisch te keepen vandaag en had ook een paar snelle spelhervattingen, waardoor we scoren. Ik heb wel veel met hem gesproken', doelde hij op het nieuws van vrijdag. 'Die jongen; het zit wel even tegen. Hij heeft het er moeilijk mee, dat is ook begrijpelijk. Het enige dat hij kon doen is een goede pot keepen en winnen en daardoor laten zien dat hij misschien wel de beste is.'

Het argument van Louis van Gaal, dat Cillessen minder in vorm zou zijn, wuifde Schöne weg. 'Dat vind ik een beetje gek. Als je hem de laatste weken ziet, dan keept hij uitstekend. Hij gaf het zelf ook aan: Sparta-uit was een mindere wedstrijd, maar toen waren wij allemaal slecht. Ik vind hem heel goed keepen, hij pakt punten en had vandaag ook nog een voorassist.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.