Van Gaal maakt volledige WK-selectie van Oranje bekend

Reacties

Louis van Gaal heeft de volledige selectie van Oranje voor het WK in Qatar bekendgemaakt. De bondscoach van Oranje selecteert 26 spelers, onder wie 3 keepers. Hij maakt dus niet van de mogelijkheid gebruik om vier doelmannen mee te nemen.

Van Gaal maakt volledige WK-selectie van Oranje bekend
© Pro Shots

Ten opzichte van de 39-koppige voorselectie zijn Jasper Cillessen, Mark Flekken, Micky van de Ven, Pascal Struijk, Devyne Rensch, Mitchel Bakker, Sven Botman, Guus Til, Jordy Clasie, Ryan Gravenberch, Brian Brobbey, Arnaut Danjuma en Donyell Malen afgevallen.

Een van de meest opvallende afwezigen is Cillessen. Vooraf leek de doelman van NEC nagenoeg zeker van een plek in de selectie, maar Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek hebben toch andere keuzes gemaakt. Ook Mark Flekken gaat niet mee, wat betekent dat Oranje met drie keepers afreist naar Qatar. Dat zijn Justin Bijlow, Andries Noppert en Remko Pasveer.

In de verdediging zijn de keuzes van Van Gaal op het eerste oog niet heel opvallend. Jeremie Frimpong ontwikkelt zich dit seizoen goed bij Bayer Leverkusen en wordt daarvoor beloond, hoewel hij nog geen interland achter zijn naam heeft.

Van Gaal denkt Guus Til, Ryan Gravenberch en Jordy Clasie niet nodig te hebben op het middenveld. Xavi Simons behoort wel tot de uitverkorenen en vormt samen met Noppert en Frimpong een drietal van spelers zonder ervaring in Oranje.

Met Vincent Janssen, Wout Weghorst en Luuk de Jong neemt Van Gaal drie pure spitsen mee. Memphis Depay wordt uiteraard ook op die positie ingezet bij Oranje en verder maken ook Steven Bergwijn en Noa Lang deel uit van de voorhoede. Cody Gakpo en Xavi Simons worden door de KNVB tot de middenvelders gerekend, maar kunnen ook in de voorhoede opereren.

Programma
De selectie van Oranje komt maandag bijeen in Zeist en traint dan ook voor het eerst samen. Dinsdag stappen de spelers op het vliegtuig naar Qatar. Het WK begint voor Oranje over exact tien dagen met een wedstrijd tegen Senegal. Op vrijdag 25 november wacht de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador; op dinsdag 29 november is het gastland de opponent.

De volledige selectie van Oranje:

Positie Speler Club
Keeper Justin Bijlow Feyenoord
Keeper Andries Noppert sc Heerenveen
Keeper Remko Pasveer Ajax
Verdediger Nathan Aké Manchester City
Verdediger Daley Blind Ajax
Verdediger Virgil van Dijk Liverpool
Verdediger Denzel Dumfries Internazionale
Verdediger Jeremie Frimpong Bayer Leverkusen
Verdediger Matthijs de Ligt FC Bayern München
Verdediger Tyrell Malacia Manchester United
Verdediger Jurriën Timber Ajax
Verdediger Stefan de Vrij Internazionale
Middenvelder Steven Berghuis Ajax
Middenvelder Frenkie de Jong Barcelona
Middenvelder Davy Klaassen Ajax
Middenvelder Teun Koopmeiners Atalanta
Middenvelder Marten de Roon Atalanta
Middenvelder Xavi Simons PSV
Middenvelder Kenneth Taylor Ajax
Aanvaller Steven Bergwijn Ajax
Aanvaller Memphis Depay Barcelona
Aanvaller Cody Gakpo PSV
Aanvaller Vincent Janssen Royal Antwerp
Aanvaller Luuk de Jong PSV
Aanvaller Noa Lang Club Brugge
Aanvaller Wout Weghorst Besiktas
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.