Cillessen is zelfkritisch na PSV-treffers en richt vizier vast op Gelderse derby

Jasper Cillessen erkende na de nederlaag tegen PSV dat hij niet zijn beste optreden beleefde in het doel bij NEC. De Oranje-international zag zowel Luuk de Jong en Olivier Boscagli scoren uit een rebound.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 4
PSV
PSV

NEC keek bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan. Uiteindelijk werd het mede door twee heerlijke goals van Oussama Tannane na negentig minuten 2-4 in Nijmegen. Cillessen zag PSV al voor rust de wedstrijd beslissen.

'We lieten PSV te makkelijk aan de bal en we waren te slordig. Dan straffen zij dat af', zei Cillessen tegen ESPN. 'In de eerste helft werden we overal afgetroefd in de duels en dan kom je terecht op achterstand.'

De keeper van NEC werd dit seizoen meerdere keren uitgeroepen tot man of the match, maar snapt dat die titel hem dit keer niet toekomt. 'Nee, vandaag verdiende ik die zeker niet. Bij de 0-1 (van Luuk de Jong, red.) raakte Márquez de bal nog aan en ben ik iets uit balans. Maar ik moet dat schot beter verwerken. Bij die tweede goal kreeg ik de bal op me en valt ie via de neus van Boscagli alsnog binnen. Dan valt de bal voor mijn doen verkeerd', aldus de Oranje-international.

Cillessen belooft beterschap aan de NEC-supporters voor de komende weken, waarin de Nijmegenaren op bezoek gaan bij FC Emmen en streekrivaal Vitesse ontmoeten. 'We hebben de mensen teleurgesteld. We wilden volle bak gaan, maar dat hebben we helaas nagelaten. Nu gaat het vizier op FC Emmen-uit en daarna willen we de supporters belonen met de derbywinst.'