Chong in beeld bij Werder Bremen als mogelijke opvolger Rashica

Reacties

Het zou zomaar kunnen dat Tahith Chong binnenkort ploeggenoot is van Davy Klaassen. Werder Bremen ziet in de Nederlandse jeugdinternational de mogelijk opvolger van Milot Rashica, die aan de vooravond van een transfer lijkt te staan.

Chong in beeld bij Werder Bremen als mogelijke opvolger Rashica
© Pro Shots

Rashica staat officieel nog altijd onder contract in Bremen, maar de voormalig speler van Vitesse wordt na zijn sterke seizoen bij Werder nadrukkelijk in verband gebracht met RB Leipzig. Mocht de 24-jarige Kosovaar, afgelopen seizoen goed voor acht goals en vijf assists in de Bundesliga, daadwerkelijk vertrekken, dan is Chong een van de kandidaten om hem op te volgen.

Dat heeft Werder-directeur Frank Baumann woensdag bevestigd tegenover de Weser Kurier. 'We zullen iemand halen als Milot vertrekt', zei Baumann, die vervolgens beaamde dat Chong in beeld is. 'Hij is erg snel en komt vanaf de buitenkant, hij past in het profiel.' Volgens Bild waren de zaakwaarnemers van Chong dinsdag al in Bremen voor gesprekken over een eventuele overgang.

Van een akkoord is nog geen sprake, maar duidelijk is dat Werder de komst van Chong wel zou zien zitten als Rashica daadwerkelijk vertrekt. In dat geval zou twintigjarige vleugelspits op huurbasis kunnen overkomen van United. 'Dit soort jongens van topclubs huren, kan zinvol zijn voor ons', aldus Baumann. 'Vanwege onze situatie is hij een speler die voor ons interessant zou kunnen zijn.'

Werder raakte door de coronapandemie zo'n dertig miljoen euro aan inkomsten kwijt en kan op dit moment daardoor alleen spelers op huurbasis aantrekken. Voor Chong zou een tijdelijk avontuur bij de club van Klaassen uitkomst kunnen bieden in zijn zoektocht naar meer speeltijd. Afgelopen seizoen kwam hij elf keer in actie in alle competities. In maart verlengde hij zijn contract tot medio 2022.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Werder Bremen
Meer over Werder Bremen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.