Chilwell smult van de passes van Ziyech: 'Met zúlke dunne benen...'

Reacties

Ben Chilwell is bijzonder onder de indruk van zijn Chelsea-ploeggenoot Hakim Ziyech, zo heeft hij uit de doeken gedaan. Vooral de passes van de Marokkaans international zijn imponerend, vindt de 23-jarige Engelsman.

Chilwell smult van de passes van Ziyech: 'Met zúlke dunne benen...'
© Pro Shots

Waar Ziyech deze zomer overkwam van Ajax, werd Chilwell door Chelsea weggeplukt bij Leicester City. De twee nieuwkomers hebben zowel binnen als buiten de lijnen een goede klik. Op social media verschijnen er regelmatig foto's van de twee, terwijl Ziyech vorige week (tijdens de 4-1 thuiszege op Sheffield United) nog een assist gaf op Chilwell.

Na zijn eerste maanden in dienst van Chelsea is Chilwell nu aangeschoven bij het programma SoccerAM. Daar besprak hij zijn nieuwe teamgenoten, aan de hand van hun ratings op verschillende onderdelen in het computerspel FIFA21. Zo kreeg Chilwell ook de vraag wie van zijn ploeggenoten volgens de makers van het spel de beste pass in zijn benen heeft. Over het antwoord hoefde hij niet lang na te denken. 'Is het een nieuwe speler? Hakim dan, misschien? Ja?'

Daarop legt Chilwell uit dat de ex-Ajacied vooral geweldig is in het versturen van verre passes. 'We hebben veel spelers met een goede trap, maar als je kijkt naar Hakims vermogen om een pass over meer dan vijftig meter te versturen... Zo goed heb ik het niet vaak gezien, zijn linkervoet is echt speciaal. Tegen FC Krasnodar speelden we voor het eerst samen in de basis, toen heeft hij de bal echt drie of vier keer van de ene kant naar de andere kant geopend.' En, zo sluit Chilwell af met een knipoog. 'Ik denk niet dat hij het erg vindt dat ik dit zeg, maar voor iemand met zúlke dunne benen is dat echt indrukwekkend.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.