Chelsea verlost peperdure João Félix van bijrol onder Simeone

Reacties

Chelsea heeft de komst João Félix bevestigd. De Portugese aanvaller wordt voor de rest van het seizoen van Atlético Madrid, waar hij mede vanwege zijn moeizame verstandhouding met trainer Diego Simeone wilde vertrekken.

Chelsea verlost peperdure João Félix van bijrol onder Simeone
© Pro Shots

Atlético telde in de zomer van 2019 nog het recordbedrag van 127 miljoen euro neer voor Félix, die het seizoen daarvoor zijn doorbraak had beleefd bij Benfica. Zijn geweldige debuutseizoen in Portugal kreeg in Madrid echter nooit een vervolg. Ondanks zijn onmiskenbare talent kwam Félix nooit helemaal uit de verf in de ploeg van Simeone. Ook dit seizoen was de WK-ganger niet zeker van een basisplaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens het WK in Qatar bevestigde Atlético-directeur Miguel Ángel Gil Marín dat Félix een vertrekwens had ingediend. De strijd om zijn handtekening barstte vervolgens los. Bayern München en Paris Saint-Germain werden genoemd, maar het leek vooral tussen Manchester United en Chelsea te gaan. Waar de club van Erik ten Hag tegen de huursom van elf miljoen euro aanhikte, hapten The Blues wel toe.

Chelsea zal volgens de berichtgeving ook het volledige salaris van Félix doorbetalen. Daarnaast is er geen optie tot koop gemoeid met de huurdeal. Het duidt er mogelijk op dat Atlético nog toekomst ziet in zijn recordaankoop, die in Londen het antwoord is op de sportieve crisis. Onder manager Graham Potter is Chelsea bezig aan een moeizaam seizoen, centrumspits Pierre-Emerick Aubameyang rendeert niet.

Félix, die zijn contract bij Atlético ook nog verlengde tot medio 2027, reageerde verheugd op zijn stap naar de Premier League. 'Chelsea is een van de beste teams ter wereld en ik hoop het team te helpen hun doelen te bereiken, dus ik ben heel erg blij om hier te zijn en erg opgewonden om op Stamford te spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer João Félix
Meer over João Félix
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.