'United vindt eisen Atlético te gortig, zoektocht naar spits verloopt moeizaam'

Reacties

Erik ten Hag benadrukte na de Premier League-hervatting tegen Nottingham Forest nog maar eens dat hij er in januari een aanvaller bij wil, maar veel budget is er volgens Engelse media niet beschikbaar bij Manchester United.

'United vindt eisen Atlético te gortig, zoektocht naar spits verloopt moeizaam'
© Pro Shots

Ten Hag zag Cody Gakpo deze week voor een transfer naar Liverpool kiezen. In Engelse media verscheen daarna al dat United deze winter alleen een speler op huurbasis kan aantrekken. The Athletic onderschrijft dat woensdag in een analyse van de zoektocht naar een aanvaller die het gemis van een echte doelpuntenmaker in de selectie kan opvangen. Die ontbreekt namelijk nadat Cristiano Ronaldo vorige maand transfervrij vertrok.

Veel geld is er echter niet beschikbaar op Old Trafford. Afgelopen zomer gaf United al bijna 250 miljoen euro uit aan de komst van Antony, Casemiro, Tyrell Malacia en Lisandro Martínez. Het is volgens The Athletic de reden dat de club nu niet nog eens vijftig miljoen euro wilde uitgeven aan een speler als Gakpo, in de wetenschap dat de Oranje-international ook nog eens geen echte centrumspits is, de positie waar versterking het hardst nodig is.

Om in januari een aanvaller te vinden die én op huurbasis beschikbaar is én een kwalitatieve verbetering is voor United, lijkt echter een lastig karwei te worden. João Félix, die ook in beeld is bij Chelsea, wordt genoemd als optie. Volgens Engelse media vinden de beleidsbepalers in Manchester de eisen van Atlético Madrid - een huursom van tien miljoen euro en het doorbetalen van zijn volledige salaris à 280 duizend euro per week - echter te gortig.

Mitrovic & Memphis
Zolang United niet bereid is diep in de buidel te tasten voor aanvallende versterking, lijkt de wens van Ten Hag lastig te realiseren. Aleksandar Mitrovic wordt volgens The Athletic gezien als een meer dan geschikte kandidaat, maar zal met een contract tot medio 2026 bij Fulham niet goedkoop zijn. Het medium noemt Memphis Depay en Eric Maxim Choupo-Moting als betaalbare opties, aangezien hun contracten bij Barcelona en Bayern München aflopen.

Afgelopen zomer verliep de zoektocht naar een aanvaller van United ook al moeizaam. Het begon met Benfica-aanvaller Darwin Núñez, die tekende voor het slagvaardigere Liverpool. Ook daarna kozen diverse kandidaten voor een andere club. Uiteindelijk werd Marko Arnautovic zelfs in verband gebracht met een hereniging met Ten Hag. De interesse voor de 33-jarige Oostenrijker werd gezien als een zwaktebod. Nu wacht weer een lastige zoektocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.