Chelsea stijgt tot grote hoogte met verbluffende defensieve cijfers

Reacties

Chelsea heeft dinsdag diverse defensieve records gevestigd bij de overwinning op Lille in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. Is de sterke defensie op het Europese podium opnieuw goud waard voor de winnaar van vorig seizoen?

Chelsea stijgt tot grote hoogte met verbluffende defensieve cijfers
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Lille
Lille

Tegen Lille werd door de Londenaren opnieuw de nul gehouden. Het was al voor de vijfde keer op rij dat de Chelsea-defensie in een Europese wedstrijd op Stamford Bridge niet gepasseerd werd en dat er gewonnen werd. Geen enkele andere Engelse ploeg hield ooit vijf keer op rij de nul in een serie zeges in thuiswedstrijden in de Champions League.

Doelman Édouard Mendy is natuurlijk een van de spelers die daar credits voor verdient. De 29-jarige Senegalees heeft er bijna een gewoonte van gemaakt zijn doel schoon te houden in Champions League-duels. Hij hield in veertien van de achttien Champions League-wedstrijden waarin hij is gestart de nul. Dat is een percentage van 78%, het hoogste percentage ooit van een keeper met minstens vijf optredens in het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Chelsea weinig goals tegen krijgt in Europa, is geen toeval. De onderliggende cijfers wijzen uit dat de ploeg van manager Thomas Tuchel bijzonder weinig kansen weggeeft. Alleen Bayern München en Manchester City hebben dit seizoen minder goede mogelijkheden moeten toestaan. Ajax staat wat dat betreft in de subtop (7.72), maar komt woensdag nog in actie uit tegen Benfica waardoor het cijfer kan oplopen.

Club Expected Goals Against Tegengoals
1. Bayern München 4,57 4
2. Manchester City 5,96 10
3. Chelsea 6,12 4
4. Internazionale 6,32 7
5. Lille 7,09 6
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.