Chelsea biedt openlijk excuses aan voor wangedrag Kenedy

Reacties

Chelsea is naar eigen zeggen verrast door de social media-uitingen van Kenedy en zegt teleurgesteld te zijn in het gedrag van de 21-jarige Braziliaan. De Premier League-kampioen heeft in een statement zijn excuses aangeboden aan het Chinese volk.

Chelsea biedt openlijk excuses aan voor wangedrag Kenedy

Chelsea speelde zaterdag in China vriendschappelijk tegen Arsenal en voor de met 3-0 gewonnen wedstrijd deed Kenedy stof opwaaien met zijn fotobijschriften op zijn Instagram-pagina. 'Wakker worden, China. Idioot', schreef hij bij een foto van een slapende beveiliger. Bij een andere update plaatste de flankspeler 'Klote China'.

Kenedy verwijderde zijn updates en ging al door het stof, maar Chelsea heeft het daar niet bij laten zitten. 'De schade was er al. Zijn acties waren fout en hij zal er van leren. Zijn gedrag staat niet symbool voor de waarden van het team en de club. Hij heeft een zware reprimande gekregen en is op zijn discipline gewezen', aldus Chelsea, dat Kenedy publiekelijk wijst op zijn voorbeeldfunctie.

Het is nog onduidelijk hoe het komende seizoen er op sportief vlak uit gaat zien voor Kenedy. De linkspoot die op de volledige linkerflank uit de voeten kan werd vorig seizoen in de eerste seizoenshelft nog verhuurd aan Watford, maar kwam na zijn terugkeer ook amper aan de bak op Stamford Bridge. In juni was Kenedy nog een van de kandidaten bij PSV om de inmiddels naar Eintracht Frankfurt vertrokken Jetro Willems op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.