Centimeterwerk: worstelend City zet volgende stap richting titel

Reacties

Manchester City heeft opnieuw een enorme stap richting de titel in de Premier League gezet. Het lastige uitduel bij Burnley werd – tot opluchting van het gehele City-kamp – in een nipte overwinning omgezet.

Centimeterwerk: worstelend City zet volgende stap richting titel
Burnley
Burnley
0 - 1
Manchester City
Manchester City

Een uitduel bij Burnley onder hoogspanning tijdens een zinderende titelrace. Dat waren de omstandigheden voor de formatie van manager Pep Guardiola, die vrijdag al Liverpool eenvoudig over Huddersfield Town (5-0) heen zag denderen. Daardoor was het verschil voor aanvang twee punten in het voordeel van Liverpool.

Al in de beginfase werd het spelbeeld duidelijk. City maakte het spel en Burnley betrok de verdedigende stellingen. Een tactiek waarmee de ploeg van manager Sean Dyche onlangs Chelsea nog flink gefrustreerd had. De Londenaren spraken na afloop zelfs van anti-voetbal.

De kritiek op de verdedigende speelwijze ten spijt, Burnley toonde opnieuw een prima georganiseerde ploeg te zijn. Pas in de 28ste minuut kreeg City een eerste mogelijkheid, een schot van Bernardo Silva was een eenvoudige prooi voor doelman Tom Heaton. In het vervolg van het eerste bedrijf vielen nog slechts twee wapenfeiten van de titelhouder te noteren: een geblokt schot van David Silva en een afstandsknal van Sergio Agüero. Burnley had zo nu en dan zelfs laten zien ook in staat te zijn snel uit de verdedigende stellingen te kunnen komen.

Na rust ging City steeds overtuigender op zoek naar de openingsgoal en werd Burnley geregeld met negen man tot in het eigen zestienmetergebied teruggedreven. Diverse scrimmages met Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling aan het kanon liepen maar ternauwernood goed af voor Burnley. Dat kon zeker gezegd worden toen Ashley Barnes een schot blokte met zijn arm, maar wegkwam zonder penalty.

Uiteindelijk kreeg City na ruim een uur loon naar werken. Bernardo Silva bediende Agüero die een klutssituatie nu eens in zijn voordeel zag uitpakken. Daardoor kreeg de Argentijn de ruimte om op doel te knallen. Even leek Matt Lowton in twee instanties redding te brengen, maar het horloge van arbiter Paul Tierney was onverbiddelijk. Op basis van doellijntechnologie werd de 0-1 toegekend. De opluchting die vervolgens van de City-gezichten af te scheppen was, was even logisch als veelzeggend. Voor Agüero betekende de treffer overigens een fraaie mijlpaal (zie tweet).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Datzelfde horloge van Tierney ging een kwartier voor tijd niet af toen Ben Mee met een geweldige sliding een inzet van Gabriel Jesús op de doellijn weghaalde. Daardoor bleef het spannend, maar bleek een gelijkmaker voor Burnley een brug te ver.

Daardoor is City weer koploper in Engeland met een punt voorsprong op Liverpool. City wacht nog duels met Leicester City (thuis) en Brighton & Hove Albion (uit). Liverpool neemt het nog op tegen Newcastle United (uit) en Wolverhampton Wanderers (thuis). Het doelsaldo is in het voordeel van City: +68 om +64.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Burnley
Meer over Burnley
Meer S. Agüero
Meer over S. Agüero
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.