Liverpool werkt na bliksemstart aan doelsaldo en duimt voor Burnley

Reacties

Liverpool mag in de jacht op het kampioenschap niets meer laten liggen en heeft vrijdagavond geen fout gemaakt tegen hekkensluiter Huddersfield Town. De ploeg van Jürgen Klopp staat nu weer bovenaan in de Premier League.

Liverpool werkt na bliksemstart aan doelsaldo en duimt voor Burnley
Liverpool
Liverpool
5 - 0
Huddersfield Town
Huddersfield Town

Liverpool is bezig aan een ongelooflijk seizoen, maar heeft last van Manchester City, dat net iets minder verliespunten heeft. Om de ploeg van Pep Guardiola onder druk te houden moest er vrijdag gewonnen worden van Huddersfield, het liefst met ruime cijfers, en dat bleek geen probleem te zijn voor The Reds. Liverpool heeft nu twee punten meer dan City en hoopt dat zijn achtervolger zich zondag zal verslikken in Burnley.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hadden vrijdag allebei een basisplaats bij Liverpool, terwijl Terence Kongolo en Juninho Bacuna mochten starten bij Huddersfield. De thuisploeg hoopte op een vroeg openingsdoelpunt en zag die wens uitkomen, toen Naby Keita al na vijftien seconden (!) raak schoot. Jon Gorenc Stankovic leverde de bal bij het uitverdedigen zomaar in bij Mohamed Salah, die Keita in staat bracht om Liverpools snelste Premier League-doelpunt ooit te maken.

Na de droomstart beleefde Liverpool een probleemloze avond. Huddersfield probeerde nog wel om wat van de wedstrijd te maken, maar Alisson Becker werd geen enkele keer serieus aan het werk gezet. Virgil van Dijk kopte aan de overkant al net over, voordat Sadio Mané op aangeven van Andy Robertson de 2-0 binnenknikte. Na een geweldige pass van Trent Alexander-Arnold zorgde Mohamed Salah vlak voor rust met zijn twintigste competitiedoelpunt van het seizoen voor de 3-0 ruststand. 

Mohamed Salah is de derde Liverpool-speler die erin slaagt om in twee Premier League-seizoenen op rij minstens twintig keer te scoren. Robbie Fowler en Luis Suárez gingen hem voor.

De strijd om het kampioenschap in Engeland zou weleens op doelsaldo beslist kunnen worden en Liverpool hoopte daarom in de tweede helft verder uit te kunnen lopen. Daniel Sturridge (die in de spits stond omdat Roberto Firmino vanwege een spierblessure niet inzetbaar was) leek vlak na rust ook voor de 4-0 te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De rake kopbal van Mané kon wél gevierd worden en daardoor kwam ook hij op twintig Premier League-treffers in dit seizoen terecht. 

Een mooi moment op Anfield was hierna de terugkeer van Alex Oxlade-Chamberlain. De aanvaller annex middenvelder stond een jaar en twee dagen buitenspel met een zware knieblessure, maar is nu weer fit en mocht van Klopp ruim twintig minuten meedoen tegen Huddersfield. Oxlade-Chamberlain kreeg zelfs nog een goede kans om zijn rentree op te luisteren met een treffer: Jonas Lössl redde echter met zijn voet. De keeper van Huddersfield had even hierna geluk dat Mané op de paal kopte en dat Dejan Lovren een grote kans om zeep hielp.

Acht minuten voor tijd werd het alsnog 5-0. Robertson gaf Salah een niet te missen kans en zo is de Egyptenaar weer in zijn eentje de topscorer van de Premier League, met 21 goals. Liverpool deed zo wat het moet doen en gaat nu, met nog twee competitieduels te gaan, duimen voor een stunt van Burnley tegen Manchester City. De eerstvolgende wedstrijd van Liverpool is aankomende woensdag in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona; daarna wacht in de Premier League een uitwedstrijd bij Newcastle United.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.