Guardiola: waarom City in een rijtje met legendes Bolt en Woods hoort

Reacties

Pep Guardiola is na bijna drie jaar in Engeland misschien nog wel het meest trots op het feit dat Manchester City de lat in de Premier League hoger heeft gelegd. Volgens de manager is het de nieuwe standaard geworden dat de Engelse kampioen bijna honderd punten moet halen.

Guardiola: waarom City in een rijtje met legendes Bolt en Woods hoort

City pakte vorig seizoen de titel met honderd punten, wat een nieuw record betekende. Het bleek niet eens een eenmalig wonderjaar, want dit seizoen ligt de ploeg maar iets achter op die koers. Als de grootmacht zijn drie resterende wedstrijden wint, dan eindigt het met 98 punten en blijft het Liverpool voor in de zinderende titelstrijd.

Volgens Guardiola heeft zijn elftal de standaard veranderd in de Engelse top. 'Hiervoor was het makkelijker. Toen kon iedereen nog van iedere ploeg verliezen. In de laatste twee seizoenen is dat anders. Vorig jaar konden wij echt alles en overal winnen en dit jaar zijn het twee teams die dat kunnen. Dat is de standaard waar wij voor gezorgd hebben.'

De Spanjaard gaat verder in zijn vergelijking: 'Het is als met Usain Bolt bij de honderd meter sprint, hij heeft de lat verlegd. Kijk naar Jack Nicklaus en Tiger Woods. Zij hebben met meer dan veertien grand slam-titels voor de standaard gezorgd in het golf. De situatie is hier vergelijkbaar. Honderd punten per seizoen, wil je meedoen dan moet je daar in de buurt komen.

City gaat zondagmiddag op bezoek bij Burnley en kan dan de koppositie in de Premier League weer overnemen van Liverpool. Door de specifieke speelwijze – direct voetbal, compacte defensie en fysiek sterk – geldt de ploeg van Sean Dyche als een geduchte tegenstander. Guardiola vertelt er bij Sky Sports over: 'Ze hebben een erg speciale speelwijze. Ze zijn erg goed in wat ze doen. We bereiden ons extra goed voor omdat het bijna het einde van het seizoen is. Iedereen voelt de druk.'

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.