Guardiola doceert en legt reserverol Sané uit

Reacties

Pep Guardiola heeft vrijdag verklaard waarom hij Leroy Sané al maanden aan de kant houdt bij belangrijke wedstrijden van Manchester City. De Spaanse manager kreeg daar de afgelopen periode veel kritiek op.

Guardiola doceert en legt reserverol Sané uit

Sané is volgens velen één van de meest talentvolle spelers van de Premier League, maar verpietert dit seizoen op de reservebank. In beide Champions League-confrontaties met Tottenham Hotspur viel hij pas in de absolute slotfase in en ook in de Premier League moet Sané vaak genoegen nemen met een invalbeurt, als hij überhaupt al in actie komt. In grote wedstrijden kiest Guardiola voor Bernardo Silva en Raheem Sterling als buitenspelers.

'Wanneer teams hoog drukzetten, heb ik Leroy nodig. Als de tegenstander inzakt, is David Silva waardevoller', zo legde Pep vrijdag uit. Sané speelde lang niet alles, maar heeft evengoed tien goals en tien assists achter zijn naam in de Premier League. 'Soms hangt het ook af van wat ik zie op de trainingen. Er zijn veel redenen, maar niet de kwaliteit van de spelers. Ik ken ze en weet dat ze altijd hun best doen.'

Pep zat op zijn praatstoel en gaf ook uitleg over de wisselbeurt van John Stones. De 24-jarige Engelsman speelt dit seizoen bijna alles maar zat in de derby tegen Manchester United (0-2) op de bank. 'Wanneer ploegen de lange bal spelen, geef ik de voorkeur aan Nicolás Otamendi of Vincent Kompany, want zij zijn zó sterk. Maar bijvoorbeeld tegen Chelsea, dat hoog drukzet, heb ik liever John. Hij kan de situaties ongelooflijk goed lezen', aldus de coach.

'Ik probeer iedereen bij het team te betrekken, dat is belangrijk. Ik bekijk per wedstrijd wie we nodig hebben. Iedere speler heeft specifieke kwaliteiten en dat is waarom ik soms rouleer.' City speelt dit seizoen nog vier wedstrijden: in de Premier League tegen Burnley (uit), Leicester City (thuis) en Brighton (uit) en daarna wacht de FA Cup-finale tegen Watford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.