Celtic zet in Old Firm volgende stap richting 53ste titel

Celtic heeft zaterdag de voorsprong op achtervolger Rangers FC verder vergroot. De koploper van Schotland won The Old Firm van de grote rivaal en staat nu twaalf punten voor. Het 53ste kampioenschap lonkt voor Celtic.

Celtic
Celtic
3 - 2
Glasgow Rangers

Celtic kent een uitstekend seizoen en verzamelde in dertig wedstrijden 85 punten. Zaterdag kwamen daar weer drie punten bij in The Old Firm. Kyogo Furuhashi opende in de eerste helft de score na voorbereidend werk van Matthew O'Riley. Rangers kwam via een prachtige vrije trap van James Tavernier vlak voor rust nog wel langszij, maar in de tweede helft liep Celtic weg.

Opnieuw scoorde Furuhashi. Aanvaller Jota was scherper dan de defensie van Rangers en hield de bal binnen de lijnen, in plaats van dat er een hoekschop volgde voor Celtic. De Portugees bediende Furuhashi en de Japanner schoot uit de draai raak. Jota tekende even later zelf voor de 3-1 na een slippertje van verdediger John Souttar. Tavernier bracht de spanning daarna nog wel terug, maar verder dan de 3-2 kwam Rangers niet.

Met nog zeven wedstrijden te gaan in de Schotse competitie is een titel voor Celtic heel dichtbij. De ploeg heeft twaalf punten meer dan Rangers en liet dit seizoen pas twee keer punten liggen. Na 33 speelrondes spelen de bovenste zes en de onderste zes clubs overigens nog één keer tegen elkaar. Als Celtic kampioen wordt, betekent dat de 53ste titel uit de clubhistorie. Rangers is recordhouder met 55 kampioenschappen.